Шановні енергетики Нетішина!

Для мене нинішній чвертьвіковий ювілей Хмельницької АЕС  розпочався 19 жовтня 1977 року, коли  було підписано указ про призначення мене директором станції, що споруджується.  Тоді тільки віра в могутність держави і енергію людських сердець давала підстави сподіватись, що станція буде, а з нею і місто, абриси якого досить непевно вимальовувались в уяві.

Слава першопрохідцям, велика вдячність будівельникам, монтажникам, всім причетним до поступу і до здійснення великої справи! Хотілось би перерахувати прізвища достойників, аби вони закарбувались у пам’яті нинішнього покоління. Прекрасний Нетішин, високі куполи могутньої станції з’явились ніби за помахом чарівної палички. Але за всім цим стояла героїчна праця тисяч і тисяч людей.

Від моменту пуску у грудні 1987 року першого енергоблока змінився центр тяжіння в бік суто енергетики. Я безмежно радий, що колеги по цеху високо і шанобливо несуть прапор атомника, що дбають про безпеку праці, культуру виробництва, бережуть природне середовище, гідно представляють Хмельниччину і Нетішин, зокрема, в промисловому потенціалі країни. Маю велике сподівання дожити до пуску 3 та 4 енерго­блоків, як це було передбачено ще в яскраві роки підйому народного господарства. З розвитком енергетики розвивається і промисловість, зростає добробут суспільства.

Бажаю всім і кожному постійної напруги небайдужих сердець, сонячного неба, міцного здоров’я і добра на довгі-довгі роки!

З повагою,

Олексій Троценко,

почесний громадянин міста