Ювілей у коллег з Острога

У працівників відділу роботи з громадськістю та ЗМІ налагоджені добросусідські відносини із колегами багатьох періодичних видань нашого регіону, зокрема, і Остро­зькою міською газетою «Замкова гора». У День журналіста - 6 червня - їй виповнилось 20 років. Ця подія не пройшла не поміченою.

Під час святкування ювілею періодичного видання було сформовано найдовшу в Україні газету, утворену із періодичних видань міста Острога - «Замкової гори», комерційної газети «Давай» та районної газети «Життя і Слово», які за допомогою клейових засобів були з’єднані у єдину стрічку і продемонстровані у вигляді замкненого кола загальною довжиною вісімсот мет­рів. Це досягнення за дорученням Національного проекту «Книга рекордів України» зафіксував кореспондент газети «Перспектива» Хмельницької АЕС Олександр Шустерук і вручив Дипломи організаторам встановлення рекорду та автору проекту – головному редактору газети «Замкова гора» Івану Глушману

У ході урочистостей з нагоди ювілею Острозької міської газети був оприлюднений рейтинг  першої двадцятки успішних жителів Острожчини, визначений часописом у ході голосування протягом року. Кореспондент газети «Перспектива» Хмельницької АЕС, мешканець міста Острог  значиться серед номі­нантів. Його відзначено відповідним Дипломом «Успішна реалізація культурно-мистецьких проектів» та вручено своєрідний «Острозький Оскар».

На святкуванні також було повідомлено про те, що Острозька мі­ська газета «Замкова гора», появою своєї назви завдячує саме Олександру Шустеруку.

Коли піднімаєшся крутою стежиною, - пригадує Олександр Петрович, - яка веде з боку вулиці Івана Федорова аж до входу на територію колишньої резиденції князів Острозьких, де розміщений музей та Богоявленський собор із дзвіницею, то мимоволі погляд ковзає по старовинних мурах Круглої вежі, бійниці якої нагадують зіниці велета, якому судилося прирости до землі на довгі-довгі роки. Ця старовинна споруда стала майже рідною, бо протягом семи років, коли працював в районній газеті, щодня ходив саме за цим маршрутом. На прохання колег подав  власний варіант назви новоствореної газети – «Замкова гора», мовляв саме вона є символом древнього Острога.

У «Замковій горі» працювало багато цікавих та неординарних людей, серед яких головний редактор Всеволод Ковальчук, відповідальний секретар Всеволод Горопаха, кореспондент Степан Ткачук. Нинішній головний редактор місь­кої газети Іван Глушман тягне «лямку» у  виданні вже добрих вісім років. Він є частим гостем на ХАЕС. Важко порахувати, скільки разів зустрічався із спеціалістами електростанції, щоб одержати оперативну інформацію про роботу основних підрозділів енергетичного підприємства. Близькою для острозького журналіста є тема екології, бо свого часу закінчив природничий факультет. Він неодноразово оглядав територію водосховища ХАЕС, знайомився із тамтешнім розмаїттям флори та фа­уни. Переконався, що представники флори і фауни, які облюбували станційну водойму для свого існування, знаходяться на екологі­чно чистій території. Про це Іван Глушман неодноразово розповідав для острозьких читачів. За його словами, часто доводиться чути докори про те, що «замість правди» багато позитивного розповідає про ХАЕС. Доходило до відвертих погроз. Але Іван не зраджує своїм переконанням, основу яких складає пошук  істини. Він не вважає себе «маніпулятором свідомості», бо пише від щирого серця.

Віктор Войковський