Шефів тут завжди чекають з нетерпінням

Другий місяць осені в Україні починається з Дня людей похилого віку та Дня ветерана.

Найбільше багатство літніх людей – досвід, знання, вміння, мудрість. Але найголовнішим є те, що це покоління людей, які вистояли, захищаючи рідну землю та наше майбутнє від фашизму.

Щорічно комісія профспілкового комітету ХАЕС по роботі з дітьми і шефській роботі готує і проводить заходи, приурочені до Дня людей похилого віку. І цей рік не став винятком. Члени комісії на чолі з головою Л.М.Малько здійснили чергову поїздку до підшефного закладу – Кривинського будинку-інтернату для інвалідів та людей похилого віку.

Готувались ретельно, і треба відмітити, що працівники ВП ХАЕС вкотре не стояли осторонь, надавали всіляку допомогу, несли речі, гроші. Цього разу подарунки були придбані за рахунок власних коштів членів комісії та доброчинників в особі працівників ГТЦ М.М. Несвіта та Я.С.Андрій­чука.

То ж поїхали ми не з порожніми руками. Кожен мешканець інтернату отримав пакуночок із речами першої необхідності, солодощами, печивом, фруктами, соками, зефіром і навіть морозивом.

Коли життя іде на схил, найпростіші радощі стають дорожчими. Прониклива бесіда, теплі слова, спогади… Хтось просить вкинути листа, хтось – привезти книжки, хтось згадує та декламує вірші, вивчені у 1957 році, а хтось запитує про ремонт 2-го енергоблока (і це не жарт!). Вони теж хочуть знати, чим живе суспільство, адже ми для них –  ковток свіжого повітря, віконце у великий світ.

Та в їх маленькому світі, на жаль, є багато нерадісного. З сумом констатуємо, що кілька з мешканців будинку, які ще минулого разу зустрі­чали нас «на своїх ногах», стали «важкими» лежачими. Усвідомлення, що далі краще не буде, а буде ще гірше, гнітить. І це – страшна правда, і щемить серце за них…

Нам дуже хотілося хоча б трішки розважити літніх людей, підняти їм настрій. Тому ми приїхали з невеличким концертом силами хору ветеранів «Журавка» Палацу культури та джурами Нетішинського козацького полку. Лунали пісні і оплески, блищали сльози в очах вдячних слухачів.

Хочеться побажати всім літнім людям здоров’я, гідного самостійного і повноцінного життя, нашої з вами уваги і підтримки, якої вони потребують і так чекають!

Ріта Грицаєнко,

член комісії ради ДіШР