Молодість – кращий період життя. Майбутнє держави за молодими. Кожен із нас намагається продовжити молодість, хоча б в душі. Тож свято молодості не має вікових меж.

23 березня у приміщенні центральної міської бібліотеки відбулося відкриття обласного молодіжного фестивалю книги «Час. Книга. Молодь». Організаторами  фестивалю були: обласне Управління культури, туризму і курортів, обласна та міська бібліотеки для юнацтва.

Книга завжди була в особливій пошані українців, бо вона невичерпне джерело натхнення, розвитку та вдосконалення кожної людини. Вона освітлює життя із шкільних років аж до глибокої старості. Взявши до рук книгу, людина не  відчуватиме самотності. Книга допомагає у виборі професії, дає пораду в складних ситуаціях,  вчить мудрості, це - скарбниця знань.

На свято були запрошені: начальник відділу культури та туризму Іван Михасик, директор обласної бібліотеки для юнацтва Тамара Таньчук, член національної спілки письменників України, поетеса з Хмельницького Олена Ткачук, учні старших класів ЗОШ №2, місцеві поети і прозаїки: Віктор Гусаров, Микола Руцький, Віра Ковальчук, Богдан Фединчук, Теняна Ходак. Учасники заходу ділилися своїми спогадами про цікаві зустрічі з шанувальниками поетичного слова, читали свої поезії. Відкрила фестиваль книги директор обласної бібліотеки для юнацтва Тамара Таньчук, яка приїхала з найкращими подарунками – книгами для юнацької бібліотеки. Ведуча заходу бібліотекар І категорії міської бібліотеки для юнацтва Алла Надаховська представила учасників та гостей фестивалю. Слова вітання до учасників фестивалю книги прозвучали від директора міської ЦБС Марії Омельчук. Юна поетеса з Хмельницького познайомила присутніх зі своїми збірками «Бентежний вітер», «Дороги і роздоріжжя», «Тяжіння неба».

У виконанні Каміли Пельванової прозвучала пісня місцевого автора Богдана Фединчука «Прапор надії». Музичні вітання дарували солісти Палацу культури Вікторія Олійник та Анастасія Тимошенко.

На завершення заходу ведуча ознайомила присутніх з тематичною поличкою «Ювілеї книг», на якій представлені збірки поезій місцевих авторів.

Незважаючи на впровадження Інтернет-технологій, книгу ніщо не замінить. Як сказав Олександр Грін «Книга – це та казкова лампа, що дарує людині світло на найбільш далеких і темних дорогах життя».

Наталія Будяківська, провідний методист Нетішинської міської ЦБС