«Тимчасовий уряд скасовано. Влада перейшла в руки…»

Саме такі асоціації виникають у свідомості після проведення чергової позачергової  (вибачайте за каламбур) двадцять четвертої сесії нетішинської міської ради VI скликання. Цього разу на порядку денному стояло кілька питань, серед яких такі до болю знайомі по минулих сесіях, як звільнення начальника ЖКО В.Нікітчука, внесення змін до статутів комунальних підприємств, земельні питання.

Єдина новизна у цієї позачергової сесії від попередньої стояла в тому, що були вручені від­знаки голови обласної ради шановним представницям жіноцтва Нетішина – керівнику танцювального ансамблю «Шарм» Ларисі Грищук, та керуючій справами виконавчого комітету Нетішинської  міськради Валентині Пашинській.

 А далі все пішло за сценарієм, що вже відпрацьований і випробуваний у попередніх турнірних боях: заяви від політичних партій, внесення змін у порядок денний, голосування таємно і відкрито, і так далі.

Зокрема депутат І.Михасик проголосив угоду про співпрацю між політичними силами у міськраді, а саме між ВО «Батьківщина», Нашою Україною, «Свободою», «Фронтом змін» та партією «Удар», відмовою від критики на майбутніх виборах тощо. Депутат В.Марчук з свого боку заявив, що вищеозначені сили виступають проти деструктивних дій міського голови О.Омельчук та депутата В.Преподобного. А потім  О.Ситник вийшов з пропозицією про включення у порядок денний питання про дострокове припинення повноважень міського голови. Було вирішено шляхом поіменного голосування поставити цю пропозицію першим питанням порядку денного. Зрештою голосування відбулось. Таємне. При оголошенні результату виявилось, що депутат Бойко не визнає один з бюлетенів, вважаючи його зіпсованим, тоді як ще два члени комісії не знайшли відхилень від норми. За недовіру міському голові проголосували депутати фракції «Фронту змін» ВО «Батьківщина», «Наша Україна» та Партії регіонів. Відтак при 27 голосах за припинення повноважень міський голова залишилась без портфеля. Фактично влада перейшла в руки міського секретаря  М.Степаненка. Самі собою відпали питання про зняття з посади керівника ЖКО, змін у статути комунальних господарств.

В кінці кінців стало відомо, що депутати міськради мають намір направити звернення у Верховну Раду України щодо проведення дострокових виборів міського голови.

Віктор Гусаров