Багато працівників ВП ХАЕС окрім роботи займаються улюбленими справами. Хтось збирає монети, марки, хтось займається фотографіями, а для когось відрадою є мистецтво вишивання.

Саме цим мистецтвом захоплюється диспетчер ТрЦ Н.Л. Донгаш. У її творчому доробку десятки робіт. Донедавна роботи Наталії Леонідівни милували око лише рідних та близьких їй людей. Та якось на сімейній раді було вирішено, що їх пора демонструвати публіці.

Нещодавно в ТрЦ було організовано міні-виставку. Спочатку з’явились картини вишитих тварин, а напередодні свята Великодня на огляд були представлені вишиті ікони, споглядаючи які, розумієш –  перед тобою справжній витвір мистецтва.

Вишивкою Н.Л. Донгаш займається ще зі школи.

«Спочатку були дитячі малюнки, різні серветки, але  до рук потрапив журнал із серйозними вишитими картинами. Це були і пейзажі,  портрети, і, звичайно, ікони. Отак все й почалось».

Коли спостерігаєш за працею Наталії, дивуєшся, як дбайливо підбирається кожен колір, кожна ниточка займає своє місце. Можна сміливо констатувати, що Наталія Леонідівна справжня майстриня.

Високо оцінюють роботи друзі і співробітники ТрЦ, справедливо зауважуючи, що така робота потребує великих зусиль та витримки.

Після вишитих ікон Наталія планує виставити  вишиті квіти. В планах Н.Л. Донгаш органі­зація виставки робіт на ВП ХАЕС та у Неті­шинському краєзнавчому музеї. Побажаємо Наталії Леонідівні творчої наснаги, натхнення, великих творчих здобутків, а всіх  бажаючих поринути у справжній світ мистецтва, запрошуємо завітати у ТрЦ. Виставка демонструватиметься до кінця квітня.

Леонід Волков