Болгарія визнала нашу Софію

Нещодавно у Болгарії від­бувся III-ій Міжнародний артфестиваль “Сузір’я в Несебрі”,  на якому успішно виступила вихованка Нетішинської музичної школи Софія Янович. 

Організація престижних міжнародних фестивалів у болгарському місті Несебр, яке розкинулося на березі Чорного моря і є одним із найдревні­ших населених пунктів Європи, вже стало традиційним. Архітектурні пам’ятки всіх епох додають неповторного колориту цьому самобутньому місту-музею, не випадково Несебр занесений до списку всесвітньої культурної спадщини ЮНЕСКО.

Фестиваль проходив під патронатом мерії міста Несебр та Національного палацу дитячої творчості з болгарської столиці Софії. Участь у цьому грандіозному заході взяли близько 2,5 тисяч музикантів, співаків, танцюристів із десятка країн – Болгарії, України, Білорусі, Молдови, Польщі, Румунії, Казахстану, Грузії, Ізраїлю та Росі­йської Федерації. На міжнародному фестивалі Нетішин представляла учениця школи мистецтв  Софія Янович. Вона виступала в номінації «Акад­е­міч­ний вокал», представивши на розгляд журі такі твори, як «Старий добрий клавесин» на музику Йозефа Гайдна, неаполітанську народну пісню «Санта Лючія».

Під час фестивалю була велика конкуренція серед виконавців, які вже досягли певних титулів на інших міжнародних фестивалях. Усі намагались максимально продемонструвати свої творчі можливості й заслужити прихильність суддівської колегії. За її рішенням, у першій віковій категорії – від 8 до 10 років – першого місця не присуджували нікому. Коли оголошувались результати, стало відомо, що друге місце виборола наша землячка Софія Янович, яка є ученицею педагога по класу вокалу Наталії Горбової.

- Я рада за свою вихованку, - ділиться враженнями Наталія Геннадіївна, - Софія продемонструвала велику волю до перемоги і повністю розкрила свій талант. Вона на розгляд журі представила складні, як для академічного вокалу, твори. При­наймні «Санту Лючію» виконувала італійською мовою. Участь у міжнародному фестивалі дає можливість набути ще більшого пісенного досвіду. Приємно також за наших земляків зі Славути. Учасники зразкового фольклорного колективу “Перлинка” виступили на фестивалі в категорії “Народна пісня” і здобули перше та друге місця.

Цьогоріч це не перша перемога Софії Янович. Вона стала учасницею престижного українського вокального конкурсу «Прем’єр» і заслужено посіла перше місце.

Олександр Шустерук