Виклики медслужби та міліції не безкоштовні

Під час чергового засідання адміністративної комісії при виконавчому комітеті міської ради, розглянуті 8 справ (протоколів) про адміністративні правопорушення.

Важко повірити, але за період, що минув від попереднього засідання, ніхто з громадян не порушив статтю 182 Кодексу України про адміністративні правопорушення, де йдеться про шкідливий впливу шуму та про правила додержання тиші в населених пунктах і громадських місцях.

Зате «рекордсменами» серед правопорушників стали ті, хто, як трактує ст.183, здійснювали завідомо неправдиві виклики спеціальних служб, конкретніше – швидкої допомоги та міліції. Таких аж четверо. На усіх очікує штраф у розмірі трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (51 грн).

Паркування на газонах міста (порушення правил благоустрою – ст.152) мало місце двічі. Обом правопорушникам належить сплатити хоч і мінімально можливу суму, та це – по 340 грн. для кожного.

Чергова розглянута справа класифікувалася згідно з ч. 2 ст. 156 (порушення правил торгівлі), що передбачає стягнення від 30 до 100 неоподатковуваних міні­мумів доходів громадян. У конкретно взятому випадку члени ко­місії обмежилися мінімальним штрафом – 510 гривнями. Стільки «коштує» продане для неповнолі­тнього пиво.

Громадянка, котра порушила правила користування житловими будинками і житловими приміщеннями (ст. 150), повинна буде сплатити 17 грн. штрафу.

Богдан Фединчук