Вшанували М.Зарiцького

Підбито  підсумки другого регіонального конкурсу імені Миколи Заріцького, яким вшановано пам’ять колишнього редактора «Нетішинського вісника», колегу і товариша по перу, славного достойника міста. Цими днями йому мало виповнитись 66 років. Вже чотири з них він у пам’яті друзів.

 Під час церемонії відзначення лауреатів конкурсу Віктор Гусаров, Олександр Шустерук, Микола Руцький, Руслана Чернюк  та інші учасники розповіли про життєвий шлях Миколи Матвійовича, зустрічі на сторінках видання і у побуті, вшанували митцЯ хвилиною мовчання.

На конкурс надійшло понад двадцять робіт, десять з яких відзначені в різних номінаціях призами та дипломами. До церемонії відзначення крім традиційних організаторів конкурсу приєднався щирий пошановувач творчості М.Заріцького його товариш Микола Радиця, що приготував власні подарунки.

Голова конкурсу Марина Устюшкіна дала розгорнуту характеристику творам, що були об’єднані загальною темою: родина – джерело життя. Зокрема відзначено, що другий конкурс зібрав значно сильнішу когорту дописувачів, у порівнянні з першою спробою. Довелось ділити переможців на три вікові групи. У першій за розповідь про власну родину і її здобутки першу премію отримала Євгенія Кравчук. Друге місце не присуджували, а третя Дар’я Окружко.

 У другій віковій групі, що охоплює віковий ценз від 20 до 40 років, відзначені Тетяна Бондарук (1 премія), Олена Лукін (2 премія). Два четвертих місця у Катерини Мельник та Оксани Ратіч, а грамотами відзначені Наталія Яковлева та Олександр Турчак.

У найдосвідченішій віковій групі лауреатами стали Віталій Бойчук та Віра Ковальчук.

Віктор Павлов