Відчуття естафети поколінь

Житель Нетішина Володимир Журба вже кілька років перебуває на заслуженому відпочинку. Йому не потрібно кожного ранку поспішати на роботу, виконувати важливі виробничі завдання. Але подумки він з колективом електростанції,  роботі на якій віддав майже два десятки років. Коли трапляється нагода, читає газету «Перспектива», в якій розповідається про будні підрозділів Хмельницької АЕС, зустрічається з колишніми колегами, щоб почути цікаву інформацію не тільки про життя-буття, а й перспективи завершення будівництва третього та четвертого енергоблоків.

Трудову біографію на Хмельницькій АЕС Володимир Журба розпочав на посаді старшого майстра станції знезалізнення. Він причетний до введення в експлуатацію двох ємкостей об’ємом 2000 м3, реконструкції системи засувок між чотирма аналогічними ємкостями. Брав участь у спорудженні тамтешньої майстерні, лабораторії, побутового приміщення, реконструкції будівель ремонтно-будівельного підприємства, електрифікації багатьох виробничо-господарських приміщень.

Ще в дитинстві Володимир Журба проявив потяг до точних наук. Це згодом допомогло йому на життєвому шляху.  Трудову діяльність розпочав у будівельному управлінні Зуєвської ГРЕС-2. Працював механіком, після закінчення будівництва об'єкта став майстром, – спочатку в ЦГТПК, потім в хімічному цеху тієї ж ГРЕС-2. Отримав значний досвід в обслуговуванні станційного устаткування. Завжди прагнув удосконалювати свої знання, намагався сприяти поліпшенню умов праці. Виробничий досвід Володимира Журби став у пригоді під час роботи на радіозаводі імені Орджонікідзе. У Сарапулі спершу довелося попрацювати теплоенергетиком. Тут  брав участь у реконструкції і модернізації тепломереж, водопостачання, вентиляції і котельної на мазуті. Потім на тому ж радіозаводі був заступником начальника УКБ з устаткування.

Володимир Журба вважає найбі­льшим досягненням кожної людини не тільки трудові звершення, а й  здатність залишити після себе родинний слід. Він гордиться, що вдалось виховати гарних дітей, які зумі­ли себе проявити у різних сферах життєдіяльності.  Син Олександр і дочка Ірина пов'язали долю з роботою на радіозаводі, дочка Олена при виборі навчального закладу зупинилася на спеціальності бухгалтер-економіст. Внук Сергій вчиться на юридичному факультеті. Як турботливий тато та дідусь Володимир Журба хоче, щоб вони завжди були за приклад. Кожне досягнення дітей додає сили та наснаги для життя.

Олександр Шустерук

На знімку: у родинному колі