Для надійного постачання води

Повноцінна робота обладнання на другому енергоблоці Хмельницької АЕС залежить від працездатності багатьох систем та пристроїв. На першу сходинку технологічних процесів умовно можна поставити берегову насосну станцію №2, яка постачає воду із станційного ставка-охолоджувача. У ході ремонтної кампанії зараз тут триває капітальний ремонт другого циркуляційного насоса та двох обертальних водоочисних сіток. Лагодження проводять працівники енергоремонтного підрозділу та інших під­розділів електростанції.

- Ремонт другого циркуляційного насоса та сіток проводять вісім досвідчених працівників, - розповідає майстер дільниці з ремонту та техні­чного обслуговування насосів турбінного цеху енергоремонтного підрозділу Руслан Кравчук (на знімку). - Ми дотримуємося встановлених графіків. Відповідальні ділянки ремонту довірено слюсарям Олександру Шоловею, Віктору Брижуку, Костянтину Шевцову.

У майстра Руслана Кравчука також не бракує досвіду. Він влаштувався в енергоремонтний підрозділ у 1996 році, брав участь у ремонтних кампаніях на першому енергоблоці, а згодом і на другому. Про Руслана Володимировича завжди можна почути хороші відгуки в колективі ремонтників. Важливою його рисою характеру є працелюбність. До кожної роботи він ставиться з великою відповідальністю, це є позитивним прикладом для його колег.

Руслан Кравчук вважає, що хорошою школою для кожного стає виробництво. У колектив атомників він потрапив, як мовиться, із студентської аудиторії, одержавши диплом техніка-технолога. Становлення спеціаліста відбувалось поетапно. Кожне виробниче досягнення сприяло підвищенню його кваліфі­кації. П’ять років тому керівництво енергоремонтного підрозділу довірило йому посаду майстра.

Зараз у ході ремонтної кампанії постійно вносяться корективи у терміни її проведення. Бригада Руслана Володимировича переконана, що капітальний ремонт обладнання на береговій насосній станції буде завершено своєчасно.

Наш кор.