До письменницької когорти

Нетішинці Ользі Прохорчук вручено членський квиток Національної спілки письменників України. Власне, це перша народжена і виплекана на теренах міста письменниця, адже Микола Руцький, якого прийнято у Спілку роком рані­ше, уродженець Дубненщини Рівненської області.

Перша велика добірка її віршів з’явилась у літературно-мистецькому альманасі «Нетішинських талантів дивоцвіт». Згодом вірші опублікував журнал «Дніпро». Також добірка віршів побачила світ у Острозькому альманасі «Світло задзеркалля».  Вона були випускницею Першої літературної школи в Карпатах. Друкувалась у журналі «Порог» із аналізом текстів пісень, періодичному виданні «Краєзнавство, географія, туризм».

2013 року стала лауреатом (2 премія) обласного конкурсу «І на сторожі слово» та відзначена на зустрічі молодих авторів у Ірпіні.

Відтак отримала рекомендації від знаного художника слова, патріарха красного письменництва нашого краю лауреата літературних премій імені Степана Руданського, Микити Годованця, Степана Олійника, Наталії Забі­ли та Якова Гальчевськго, заслуженого праці­вника культури Василя Кравчука та лауреата літературної премії «Благовіст», кандидата філологічних наук, доцента Національного університету «Острозька академія» Анатолія Криловця.

Цьогоріч видрукувала збірку віршів «Привези мені сонця», яка мала гарний розголос у поціновувачів поетичного слова. Крім цього вийшов альманах Хмельницької письменницької організації «Завдання на завтра», де представлені твори письменниці.

Вітаємо!

Віктор Гусаров

На знімку О.Прохорчук та голова Хмельницької обласної організації НСП України В.Горбатюк