Енергiя натхнення i творчостi

Найкоротший день в році не випадково віддали на святкування енергетикам. Саме цього зимового дня найдовше світяться ліхтарі на вулицях і люстри в оселях, саме у найдовшу ніч хочеться бути впевненим, що попереду багато світлих подій і тепло, що сконцентроване у оселях і душах, грітиме кожного з нас і надалі.

У залі Палацу культури Нетішина минулої суботи було велелюдно, адже професійне свято зібрались відзначати атомники міста, його Прометеї. Муніципальний духовий оркестр звучав урочисто, закликаючи до гарного дійства – відзначення кращих з кращих. Ще ніхто не знав, що указом Президента України заступника начальника елек­тро­цеху з експлуатації Ю.М.Головенька удостоєно звання «Заслужений енергетик  України», і ми щиро вітаємо Юрія Миколайовича з високою оцінкою його праці.

Під час урочистої церемонії  слова вдячності за нелегк­у ношу, що лежить на плечах Хмельницьких ато­м­ників, ви­словила представник «НАЕК «Енерго­атом» Ольга Кравець.

Вона відзначила високий сту­пінь відповідальності, що її демонструє колектив, значні досягнення у виконанні покладених на ХАЕС обов’язків.

Привітав колектив колишній його працівник, а нині секретар міськради Микола Степаненко, велика група представників Управління будівництва ХАЕС на чолі з Дмитром Оцабрикою, представник «Хме­ль­ницькобленерго» Борис Кравець, інші промовці, які висловили слова щирої подяки енергетикам і сподівання на подальшу співпрацю, побажали нових успіхів.

Генеральний ди­ректор­ Хмельни­цької АЕС Микола Панаще­нко виконав почесну місію і вручив великі­й групі працівників відзнаки за досягнення у праці. Зокрем­а знака «Від­мінник енергетики України» удостоєний началь­н­ик зміни турбінного цеху Іван Дені­сов, Почесної грамоти Міністерства енергетики та вугільної промисловості начальник дільниці 1-ї групи дільниці з ремонту електричної час­тини систем управління та захисту реактора цеху теплової автоматики і вимірюва­нь Олександр Коломій­чук, Грамотою Міністерства енергетики та вугільної промисловості України нагороджені начальник відділу технічного обслуговування та ремонту технічних засобів навчання навчально-тренувального центру Денис­ Клюшніков та начальник дільниці з ремонту та технічного обслуговування турбін­них установок енергоремонтного підрозділу Роман Мельник.

Оголошено Подяку Міністерства енергетики та вугільної промис­ловос­ті України представникам різних підрозділів станції Ігорю Кушті, Віталію­ Литусу, Анатолію Турасу­.

Відзначено наго­ро­да­ми ДП «НАЕК «Енер­го­атом», зокрема на­гру­д­ним­ знаком «Заслуже- ний працівник атомної енерге­тики» ДП «НАЕК «Енергоатом» Петра Каленського, нагрудним знаком­ «Почесний пра­-цівник­ атомної енергетики» ДП «НАЕК «Енергоатом» Олександра Шийку, нагрудним знаком «Відмінник атомної енергетики» ДП «НАЕК «Енергоатом» Андрія Колобаєва, відзнакою «За вагомий внесок у розвиток атомної енергетики України» ДП «НАЕК «Енергоатом» Анатолія Саса.

Крім цього група працівників удостоєна Грамот і Подяк ДП «НАЕК «Енергоатом», знаків «Заслужений...» та  «Почесний працівник ХАЕС», інших станційних відзнак.

Ще одну почесну місію виконали генеральний директор ХАЕС Микола­ Панащенко та голова ППО ХАЕС Михайло Гук. По завершенні XIII Спартакіади Хмельницької АЕС визначились переможці. Кращим цьогоріч став колектив ЕРП, на другому­ місці турбіністи і в трійці призерів електроцех+ЗДПО. До речі, у тому ж порядку колективи закінчили попередню Спартакіаду­.

А після урочистостей почалось театральне дійство, ім’я якому Національний заслужений академічний український хор імені Григорія Верьовки. Найвищий градус танцю і надзвичайна пісенна палітра заполонили зал. Навіть переривати аплодисментами було школа цю яскраву виставу звеличення держави і її на­роду. Не даремно у заключному слові голова профкому Михайло Гук визначив, що найкращий колектив енергетиків держави вітав найяскравіший колектив митців України.

Віктор Гусаров

Фото  автора