Жінки Хмельницької АЕС

Між роллю жінки у виробництві та її становищем у суспільстві існує найтісніший зв'язок. Сьогодні жінки беруть активну участь в економічному та політичному житті країни. Їх професійні якості часто не поступаються, а в чомусь і перевершують професійні якості чоловіків. У атомної електростанції, звичайно ж, обличчя не жіноче, але роль жінок на даному виробництві дуже важлива. Сьогодні на Хмельницькій АЕС працює 1714 жінок, які складають третину колективу підприємства. Серед них майже 100 керівників, 672 - професіонали та фахівці, 985-робітниць. 92% жінок мають вищу та відповідну фахову освіту.

Сферами діяльності жінок ХАЕС є економіка і фінанси, бухгалтерський облік, робота з громадськістю і засобами масової інформації, хімічні технології, юридичне забезпечення роботи підприємства, нормування та оплата праці, питання постачання і зберігання товарних цінностей, дезактивація і наведення порядку в зоні суворого режиму, приготування  їжі та прибирання робочих місць і території.

Високо оцінив жіночу працю на енергетичному підприємстві генеральний директор Хмельницької АЕС Микола Панащенко, який зазначив: «За окремими професіями наші жінки трудяться пліч о пліч з чоловіками - це машиністи насосних станцій, вантажопідйомних механізмів, ізолювальники, токарних справ майстри і багатьох інших професій. Найціннішим є те, що на всіх напрямках нашої діяльності жінки є дисциплінованими і акуратними виконавцями, здатними виконати складну роботу в стислі терміни».

Заслужено, завдяки високому професіоналі­зму та відданості справі, жінок Хмельницької АЕС відзначено нагородами різного рівня. Серед найвищих державних нагород дві працівниці ВП ХАЕС удостоєні звання «Заслужений енергетик України», одна нагороджена Орденом Княгині Ольги  3 ступеня, три жінки удостоєні Почесного звання «Мати-героїня». Цьогоріч за добросовісне виконання трудових обов’язків, високий професіоналізм, багаторічну сумлінну працю  та з нагоди 8 Березня більше 100 представниць прекрасної статі відзначені Подякою ВП ХАЕС.

Освоюючи найскладніші спеціальності в атомній галузі, жінки є прикладом неухильного дотримання виробничої дисципліни та джерелом натхнення, добра і гармонії.

Мирного неба, невичерпної енергії, весняного настрою, здоров’я і сімейного благополуччя вам, трудівниці! 


Чоловічий і жіночий мозок – відмінності

Давно доведено, що мозок жінки на 10% менше чоловічого. Але на рівень інтелекту це не впливає.

Цікаво, що чоловічий мозок з віком зменшується швидше від жіночого.

Для вирішення одного і того ж поставленого завдання чоловіки і жінки задіюють різні частини головного мозку.

Якщо чоловік заблукав, то буде запам’ятовувати напрямок руху і пройдену відстань, а жінка - об’єк­ти-орієнтири. Так само і за кермом: чоловік пам’ятає дорогу за числовим значенням відстаней, а жінка часто пам’ятає всякі вивіски і вітрини магазинів.

Жінка частіше запам’ятовує все в деталях, чоловікові достатньо резюмуючої думки.

Чоловіки швидше сприймають інформацію, а тому швидше реагують. Але …

Жінки частіше можуть сприймати кілька інформаційних потоків, а чоловіки дратуються, коли їм доводиться робити щось «заодно».

Чоловіки сильніші в точних науках, а жінкам краще даються гуманітарні.

Жінки більш балакучі. Така товариськість пов’язана з роботою центру задоволень в мозку. Розмова співставна з оргазмом.

Чоловіки і жінки по-різному реагують на різкі й дратівливі звуки.

Для встановлення довіри жінці достатньо міцних обіймів секунд на 20.

Жінки використовують майже в три рази більше слів протягом дня, ніж чоловіки.

Жіночий мозок при функціонуванні нагрівається сильніше, адже «спалюється» більше глюкози.

У чоловіків і жінок різне сприйняття гумору. Чоловіків більше хвилює веселий фінал, а жінки отримують задоволення від тонкості гумору в цілому, мови викладу, і від розв’язки отримують навіть більше задоволення, ніж чоловіки.

У жінок краще розвинені організаторські здібності.

Чоловічий слух слабкіший від жіночого. Тому жінки чують найтонші інтонації, а чоловіки — не завжди. І в плані тактильних відчуттів чоловіка жінкам програють. Зір чоловіків досить еротизований, тоді як жінки краще запам’ятовують будь-які деталі картинки.

Чоловіки сприймають мову за допомогою логіки, тому «чують рівно те, що говориться», а жінки підключають інтуїцію і емоції, тому їм «скрізь якісь натяки ввижаються».

Жінки від природи більш комунікабельні, чоловіки — агресивно конкурентні. Тому чоловіки частіше б’ються. З тієї ж причини жінки дратуються від того, що чоловіки не можуть підтримати з ними тривалу розмову, а справа, всього лише, в тому, що чоловіча мова розвинена, як правило, слабкіше.

Якщо на дорозі лежить м’яч, то чоловік по ньому вдарить ногою, а жінка, швидше за все, підбере і притисне до грудей. Так проявляється різне природне призначення чоловіків і жінок.