З мистецтвом по життю

Цьогоріч виповнюється чверть століття від початку діяльності художньої школи. Цей мистецький заклад формував і формує художнє мислення у сотень юних нетішинців, які потім проносять по життю естети­чне розу­міння діяльності людини, гармо­нійності природи, розуміють сут­ність речей і вміють застосовувати у побуті красу, що прихована у речах і не завжди доступна для байдужого ока.

Фахівці цього закладу разом з учнями підготували сотні виставок, які демонструють вміння бачити і відтворювати прекрасне. Цікаво, що з самого початку в школі було взято напрямок на різноплановість опанування художніх технік. Зокрема, крім загальноприйнятої графіки тут багато уваги приділили декоративно-ужитковому спрямуванню, ремеслам, від­кривши класи­ лозопле­тіння, худож­ньої вишивки, дизайну моди тощо.

Першовідкри­вачі школи на чолі з тодішнім директором С.Форсюком закладали основи на базі приміщень СПТУ-23. У 1997 році заклад переїхав у будівлю тодішнього дитячого садка №1. Там стараннями педагогів та керівництва закладу обладнали прекрасні аудиторії для навчання. При школі відкрили виставкову залу, в якій виставлялись роботи відомих митців М.Якубовського,    Л.Спаської, Я.Павловича тощо. Зросла кількість учнів. П’ятнадцять років тому їх було 130. Нині їх майже вдвічі більше. З 2004 року школа перейшла на семирічний термін навчання. Це дало змогу поглиби­-ти навчальний процес.

Останні двадцять років вихованці школи беруть участь у конкурсі малюнка, який проводить Хмельницька АЕС під гаслом «Ядерна енергетика і ми». За малим винятком головний приз дістається не вихованцям цього закладу. І самі педагоги на мистецьких фестивалях різного рангу доводять, що спроможні не лише навчати, але й самостійно тонко і граціозно передавати у художніх образах своє ставлення до тих чи інших явищ.

На знімку Віктора Гусарова кілька моментів з життя художньої школи