З вiрою у серцi i холод не страшний

У нашому місті охочих приєднатись до таїнств Водохреща ніколи не бракувало. Одне з них – купання.

Працівники рятувальної служби подбали завчасно про виділення облаштованого місця для безпечного проходу до великої ополонки у вигляді хреста на озері біля навчально-тренувального центру. Тут вранці побував священик і освятив воду. А потім до місця купання направились вервечки працівників електростанції, жителів Нетішина.

Одним з перших «водяних паломників» до озера завітав начальник зміни блока Альберт Єщенко. Знявши верхній одяг, він занурився у ополонку. За словами енергетика­, оздоровленням тіла та душі займа­є­ться не один рік, бо для контролю за складними технологічними процесами потрібно мати хорошу фізичну форму. Альберт активно зай­мається фізкультурою та спортом.

У сімї Медлярських купання на Водохреща стало традицією. Тато Сергій проказав хороший приклад і для своїх дітей – Сергійка та Вікторії. Тому вони не побоялись відчути щем крижаної води.

- Мені розповідали, що на Водохреща вода має чудодійну силу. Хто в ній купається, той буде мати міцне здоров’я, удачу та прихильність Всевишнього, - сказала юна Вікторія.

Протягом відведеного часу на чергування біля водойми місцевих рятувальників та медичних працівників нагодою святкового зимового купання скористалось більше трьох сотень чоловік.

Наш кор.

Фото Олександра Шустерука