За розвиток електронного урядування

29 жовтня у  Києві в Українському домі відбулася підсумкова конференція «Практики впровадження електронного урядування в Україні на регіональному рівні організацій-партнерів Міжнародного фонду «Відродження» в рамках Міжнародного наукового Конгресу «Інформаційне суспільство в Україні».

Відкрив Конгрес Голова Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації Володимир Семиноженко. У церемонії відкриття також взяли участь Президент Української спілки промисловців і підприємців Анатолій Кінах та Голова Комітету Верховної Ради України з питань інформатизації та інформаційних технологій Валерій Омельченко. Була організована виставка кращих практик електронного урядування в Україні, яку відвідав Прем’єр-Міністр України Микола Азаров. Він відзначив, що місто Нетішин в числі  кращих у сфері електронного урядування.

В рамках конференції відбулося нагородження переможців конкурсу.

Володимир Семиноженко вручив секретарю Нетішинської міської ради Миколі Степаненку відзнаку лідера електронного урядування «Лев-2013 рік» та «Диплом» за перемогу в номінації «Електронні сервіси».  Директор Неті­шин­ської централізованої бібліотечної системи Марія Омельчук отримала подяку за активну громадську позицію у впровадженні електронного урядування в Україні та за участь в реалізації спільно з органами влади згаданого проекту­.

Завдяки співпраці з місцевими органами влади та реалізації програми «Бібліоміст» відкрилися нові можливості для розвитку новітніх інформаційних технологій в роботі бібліотечної галузі. У свій час секретар міської ради був першим гостем при відкритті Пункту вільного доступу до Інтернет. Міська влада завжди цікавиться роботою бібліотек, розділяє успіхи та допомагає у вирішенні проблем.

Нетішинські бібліотеки мають можливість надавати  послуги користувачам у новому форматі. Відповідно до Національного плану дій у рамках ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд», розпорядження Кабінету Міністрів України від 05 квітня 2012 року                               № 220 в Україні реалізується ініціатива «Публічні бібліотеки – мости до електронного урядування», де публічні бібліотеки стають лідерами у впровадженні електронного урядування, місцем доступу громадян до інформаційних ресурсів та сучасного обладнання бібліотек. У бібліотеках користувачі мають змогу відвідувати електронні ресурси органів державної влади і місцевого самоврядування та дізнатись, яким чином можна долучитись до процесу законотворення та впливати на процес прийняття державних рішень.

Бібліотеки міста знаходяться в центрі системи забезпечення інформацією та інформаційними послугами на місцевому рівні і відіграють важливу роль у розвитку цих послуг.

Власна інформація