За примхливими окунями

відправилось два десятки нетішинських рибалок-аматорів на ставок-охоло­джувач ХАЕС, аби взяти участь у командних змаганнях з ловлі окуня спінінгом з човна в рамках кубка «Клубу рибалок-аматорів ВП ХАЕС».

Вранішній вітер був помірним. Рибалки без проблем відчували навіть слабке клювання на блешні, твіс­тери, попери. Але таланило не всім. Деякі екіпажі у складі двох учасників змагань ін­тен­сивно маневрували водоймою, щоб натрапити на присутність хижої риби. Та на заповітні «удари» на штучну приманку годі було й чекати. Кому потрапив на гачок омріяний окунь, сподівались, що він буде не останнім.

Запеклий рибалка Федір Булько може довго розповідати про вдалу риболовлю. Вона траплялась під час різних змагань, які організовує «Клуб рибалок-аматорів ВП ХАЕС», відтак неодноразово був серед призерів. Під час чергового закидання блешні він відчув невеликий опір. Кілька вправних рухів – і у човні тріпотів окунь вагою 288 грамів. Як згодом виявилось: найбільший за вагою.

Коли головний суддя змагань Сергій Онищук оголосив про завершення чотирьохгодинного рибальського рандеву, розпочалась церемонія зважування. Вона виявились цікавою тим учасникам, які навіть і не забруднили лускою власні руки, бо їх результат вимірювався звичайним «нулем».

Раніше під час проведення змагань серед рибалок-аматорів застосовувалась «дідівська» методика оцінки переможців змагань. Не так давно було вирішено практикувати принципи міжнародних федерацій риболовного спорту.

За підсумками змагань, найвправнішим вявився екіпаж «Фіш-Нетіш» у складі Олега Гея та Федора Булька. Вони набрали найбільшу кількість балів – 984.

Майже у спину чемпіонам дихали «Рибацюги» - Володимир Завадський та Віктор Тимошенко. Їх досягнення було оцінене 812 балами. Дещо скромніший результат продемонструвала команда «Буйні», яку представляли Валентин Апарін та Павло Антонюк.

Зараз рибалки живуть передчуттям змагань на поплавкову вудку. Там учасників буває до сотні.

Олександр Шустерук