Знати основи безпеки життєдіяльності

На виконання спільного наказу Держслужби з надзвичайних ситуацій та Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України «Про проведення тижнів знань основ життєді­яльності у дошкільних та загальноосвітніх закладах України» у Нетішині проходить Тиждень знань основ безпеки життєдіяльності.

Основною метою заходів є цілеспрямована профілактична робота з дітьми. Дітей навчають основних правил безпечної життєдіяльності, дій у критичних та кризових ситуаціях, способів надання допомоги товаришам у надзвичайних обставинах. Рятувальники Держслужби з надзвичайних ситуацій демонструють спеціальну техніку та споря­дження. Зокрема у НВК №3 проведено об’є­ктове тренування евакуації дітей у випадку пожежі із залученням учнівського та викладацького складу. Дітям  працівники восьмої державної пожежно-рятувальної  частини м. Нетішин продемонстрували дії  пожежного розрахунку, розмотування пожежного рукава, набирання води у пожежну машину тощо.

У загальноосвітній школі №1 міста Нетішин співробітники Державної служби України з надзвичайних ситуацій провели роз’яснювальну роботу  з учнями щодо дій у разі виявлення вибухонебезпечних предметів. Протягом  навчального дня лекцію відвідали 11 навчальних груп 3-10 класів.  В ході лекції дітям у доступній формі розповіли про небезпеку, яку несуть у собі боєприпаси часів війни, і як діяти у разі їх виявлення. Також учні задали ряд актуальних запитань, на які  отримали змістовні відповіді. По закінченню всім були роздані пам’ятки та листівки  застережного характеру. Керівництво навчального закладу подякувало рятівникам за змістовну лекцію та запевнило, що у подальшому продовжуватимуть співпрацю з підрозділами Держслужби з надзвичайних ситуацій.

Власна інформація