Ловись, рибко, велика i маленька

Працівники ВП ХАЕС не тільки вправно виконують виробничі завдання, але й зміс­тов­но відпочивають. Чимало різноманітних напрямків активного відпочинку пропонують комісії ППО ХАЕС. При значному розмаїтті пропози­цій­,  велика когорта працівни­ків ХАЕС віддають перевагу риболовлі. Способів риболовлі багато: ловля спінін­гом, на фідерну оснастку, карпова ловля, трол­лінг… Перелік можна продовжити, але я хотів би зупинитись на поплавцевій вудці. Традиційно на таку снасть ловлять усі види риб практично від скресання льоду до нового льодоставу. Аматори риболовлі ВП ХАЕС мають унікальну можливість закидати поплавчанку у будь-яку пору року, завдяки незамерзаючому ставку-охоло­джу­вачу.

«Клуб рибалок-аматорів ВП ХАЕС» об’єднує в собі любителів усіх напрямків в риболовлі. Організовуючи змагання, керівництво «Клубу» має за мету не тільки активний відпочинок, але й підвищення рівня майстерності рибалок,  можливість порівняти власні досягнення з результатами інших рибалок.

Цього року на змаганнях уже помірялись майстерніс­тю любителі підльодної ловлі, берегового спінінга і ті, хто віддає перевагу спінінговій риболовлі з човна.

Нарешті настав час під­твердити майстерність рибалкам, які люблять управлятись поплавцевою вудкою. Традиційно цей вид змагання приурочується до Дня рибалки і проводиться на ВП ХАЕС понад 10 років.

Ранок 11 липня не був винятком з правил, о 5:00 рибалки зібрались біля СК «Енергетик» і, завантаживши в автобус снасті та лаштунки, вирушили до місця проведення змагання – водосховища ВП ХАЕС. Водойма зустріла рибалок свіжим, холодним вітром.

Перед стартом традиційна реєстрація учасників та проведення інструктажу з безпечної поведін­ки при риболовлі на береговій лінії.

Тим часом судді в секторах - Петро Карпов, Віктор Жебель, Анатолій Бєлокобильський, Микола Новиков - провели розмітку секторів та їх нумерацію.

Відтак, останні при­­го­ту­вання, жеребкування, під час якого кожен постарався витягнути свій «щасливий номер» сектору. Старт.

Чотири години, відведені на змагання, промайнули швидко, було важко виділити когось окремо, як можливого переможця. Покльовування було активним, усі рибалки упіймали здобич, і тільки після того, як пролунала команда «фініш», - в процесі зважування, - стали відомі володарі першого та другого місць. Це Федір  Булько (результат 3300 грамів) та Олег Гей (результат 2657), а на третє місце було два претенденти: Кадим Каржау з результатом 2345 гра­м­ів та Віктор Звонцев - резу­льтат 2344 грами. Їх розділяв один грам улову. Було прийняте рішення перерахувати кількість спійманої риби. Звонцев спіймав 116 штук,  Каржау - 98. Відтак призове місце за Звонцевим.

В змаганні були й інші номінації. Най­більшу рибу упіймав Олександр Каржау - 76 грамів. В номінації «найменша рибка» було аж два претенденти - Юрій Савченко­ і Віталій Скочак виловили екземпляри вагою 4 грами. Також відзначили королеву риболовлі Ірину Сухомлин.Після нагоро­дження всі учасники скуштува­ли святкову уху, яку приготував Микола Новиков, за що йому велика подяка від колективу.

На завершення хочу висловити подяку за допомогу в організації змагання функціо­не­рам профспілкового комітету ХАЕС, Сергію Ільющенко­ву, Володимиру Завадському, Кадиму Каржау, Олександру Єсіну. Щира подяка суддів­сь­кій колегії,  члени якої  завжди працюють на високому рівні.

Сергій Онищук,

голова клубу рибалок-аматорів ВП ХАЕС

фОТО З АРХІВУ РЕДАКЦІЇ