Метал, як складова для творчості

У представників багатьох делегацій, які навідувались на Хмельницьку АЕС під час різних урочистостей, у робочих кабінетах є ексклюзивні сувеніри, що були подаровані на згадку. Це  мініатюри  реактора, теплови­ді­ляючого елемента, тощо. Автором їх створення є слюсар-ремонтник ремонтно-механічного цеху енергоремонтного підрозділу Василь Павлюк.

На ХАЕС Василь Павлюк працює одинадцять років. Спеці­альність техніка-технолога з обробки металів різанням здобув у Новоград-Волинському машинобудівному технікумі. Саме колектив ремонтно-механічного цеху сприяв становленню його як спеціаліста.

З перших років роботи Василь Мефодійович довів, що на електростанцію потрапив не випадково. На початкових етапах йому бракувало досвіду, бо ж довелось сприяти ремонту складного обладнання, якого він не бачив навіть під час  проходження переддипломної практики на підприємствах. Але у колективі ремонтно-механіч­ного цеху панує неписане правило: «праця – процес творчий». Тут всі налаштовані на кінцевий позитивний результат у забезпеченні потреб підрозділів та служб, які задіяні у проведенні ремонтних кампаній. Тому й не прийнято пасти задніх.

- Мені особливо приємно, - розповідає начальник ремонтно-механічного цеху Микола Карауш, - що в нашому колективі є працівники, які не тільки демонструють високий професіоналізм, а й вміють творчо мислити. Тільки такі можуть розкрити всі резерви металу. До їх когорти належить і Василь Павлюк.

Наш кор.