Молодь  Хмельницької  АЕС  серед  призерів  конкурсу  наукових  доповідей

На конкурсі наукових доповідей, який проходив нещодавно в місті Києві, молодь Хмельницької АЕС поповнила свою медальну скарбничку сріблом і бронзою. В конкурсі наукових робіт серед молоді «ДП «НАЕК «Енергоатом» взяли участь переможці першого етапу конкурсу, який проходив на Хмельницькій АЕС у лютому цього року.

Тематика конкурсних доповідей була різноманітною: від удосконалення підготовки експлуатаційного­ персоналу АЕС, модернізації кон­тей­нер­них збірок із зразками-свід­ками корпусів реакторів ВВЕР-1000 до міжнародного обміну досвідом як складової культури безпеки та ролі перекладача в цьому процесі. Молоді науковці поді­лилися також кращими практиками своїх підприємств.

Виробничий напрямок на конкурсі наукових доповідей презентував інженер нав­ча­льно-тренувального центру­ (НТЦ) ВП «ХАЕС» Петро Ва­си­люк­ із темою: «Вдоскона­лення підготовки експлуатаційного персоналу АЕС. Комп’ютерна навчальна система для польових операторів», який посів третє місце.

Слід відзначити, що цього року традиційні умови конкурсу було змінено. З трьох напрямків: виробничого, профспілкового та соціального - два останні були об’єднані в одну соціальну тематику.

Дотриманню вимог безпеки із аналізом наслідків до яких може призвести недостатнє розуміння важливості даного питання, присвячена наукова робота психолога НТЦ Хмельницької АЕС Сергія Кухарука, який став другим в конкурсі наукових доповідей.

Загалом, молодь Хмельницької АЕС завжди достойно представляє свій колектив у даних конкурсах, про що свід­чить минулорічна перемога працівника ХАЕС Володимира Гудзя у VI Міжнародній на­уков­о-технічній конференції молодих працівників «Молодь АЕС: безпека, наука та виробництво».

За словами молодих науковців Хмельницької АЕС, даний­ конкурс розкриває науково-технічний потенціал, допомагає під­вищенню загального рівня знань, сприяє обміну досвідом, а також пошуку нових шляхів оптимізації виробничого процесу.