На шляху до високих напруг

Ярослава Бевзюк у атомній енергетиці новачок. Трохи більше року її трудовий стаж. Але дорогу до енергетики торувала з дитинства. Вона неодноразово брала участь у конкурсах малюнка «Ми та атомна енергетика», що вісімнадцять років поспіль проводить інформаційний центр ХАЕС. Крім цього у старших класах досліджувала ядерну тематику, написала і захистила реферат: «Паливо для АЕС: міжнародне співробітництво НАЕК «Енергоатом» і корпорації ВАТ «ТВЕЛ», була відзначена поїздкою у Москву, де її робота номінована третьою премією. Тоді вони відвідали Московський Кремль, Третьяковську галерею і Машинобудівний завод у місті Електросталь. Побачене на Хмельницькій АЕС під час підготовки до написання роботи і в ході екскурсії на Машинобудівний завод, справило гарне враження, а любов до фізики прихилила юну випускницю ЗОШ №1 до обрання професії електроенергетичного напрямку. 2006 року вона стала студенткою факультету електротехніки та автоматики Національного університету «Київський політехнічний інститут». Фах обрала також не надто жіночий – техніка високих напруг.

В колективі атомників після отримання освіти. Поки що з високими напругами безпосередньо не зустрі­чається. Своєрідний курс молодого бійця проходить у групі з ремонту та обслуговування електрообладнання зовнішніх об’єктів, що входить у структуру комунального господарства ХАЕС. Робота більше паперова, але вимагає доброго знання предмету, розуміння значимості того чи іншого обладнання для ремонту тощо. Керівництво дільниці з ремонту та обслуговувння електрообладнання (вище пойменована група є складовою цього підрозділу) відзначає сумлінність і  старанність трудівниці, міцні знання, гарну фахову підготовку.

Серед захоплень молодого фахівця – фотографія. Ярослава поки що не вийшла на рівень професіоналів, але творчі роботи її позначені своєрідним поглядом, сформованим у роки юнацького потягу до графіки та живопису. Серед певних орієнтирів, які ставить перед собою Ярослава – відновлення фізичної форми до тих параметрів, коли вона «брала призи» за виступи на водних доріжках басейну «Енергетик». Вона нині у великій сім’ї атомників. А в цій родині найважливіші чинники – компетентність, здоровий дух змагальності, корпоративна підтримка, повага до колег, відповідальність за доручену ділянку роботи.

Віктор Гусаров

Фото автора