Надiйнi багаторiчнi партнери

Професійне свято постукало у двері наших давніх партнерів, без яких праця журналіс­тів-газетярів не мала б логічного завершення і зі­брана інформація залишилася б поза увагою читачів. Саме завдяки колективу дільниці оперативного друку цеху господарського забезпечення виходить у світ кожен номер «Перспективи», яких на сьогодні уже тисяча сто тридцять п’ять.

З тих, хто безпосередньо був задіяний у випуску перших номерів газети        (на той час «Хмельницкая АЭС») і за­лишається на цьому поприщі дотепер, всього двоє людей.

Найперше, хочеться сказати добре слово про начальника дільниці, котрий стояв біля витоків створення підрозділу, поліграфіста за фахом і солідним стажем за плечима Анатолія Переятенця. Ніяк не забути ті дні, коли він «бився» над придбанням необхідного обладнання, контролював процес верстки і виготовлення діапозитивів, які відправлялися в Шепетівську та подекуди Здолбунівську друкарню, де, власне, й виходила певний час наша газета. Завжди націлював колег на якісне виконання кожної операції, не допускаючи відхилень від полігра­фічних вимог. Новачки хоч і нервувал­и попервах, змушені були дослухатися до порад фахівця, поступово засвоюючи ази незнайомого для себе ремесла.

Одного року з А.М.Переятенцем працевлаштувалась у ДОД (тоді – дільниця поліграфічних послуг відділу зовнішніх зв’язків та інформації) оператор комп’ютерної верстки Олена Калугіна. Вони не єдині, хто причетний до виходу в світ станційної газети. У різні роки над цим працю­вали, або ж продовжують це робити надалі, Юлія Ісупова, Надія Підгородецька, Віта Бринза, Тетяна­ Степаненко, Марія Бороган, Іван                             Хо­дорчук, Олексій Ковальчук, Таміла Коршук.

На двадцять другому році свого функціонування дільниця оперативного друку в її сучасному вигляді налічує сімнадцять працівників. Семеро з них стали членами трудового колективу ХАЕС ще до 1990 року. Старійшинами за стан­ційним стажем по праву можна назвати Жанну Вем і Світлану Юртаєву (1984 р.), Тамілу Коршук (1985 р.). Перетнули двадцятип’ятилітній рубіж роботи на нашому підприємстві Галина Мельничук і Валентина Захарчук, за крок до нього Марія Бороган і Ольга Янча.

Вищою профільною освітою, окрім начальника дільниці, можуть похвалитися інженер 2 категорії Світлана Кордан та інженер-технолог Віта Бринза, середню технічну здобула 1987 року у Львівському поліграфічному училищі Марія Бороган. Диплом вузу має Наталія Переятенець, отримали його, поєднуючи навчання з роботою, Тетяна Степаненко, Ольга Колупай, Юлія Супрун­.

За роки партнерської співпраці ми завжди знаходили порозуміння з полі­графістами, відчували їх підтримку і виручку, вболівання за справу, якій служать. Їх послугами користуються всі  структурні підрозділи станції, адже щоденно дільниця дає життя найрізноманітнішій бланковій продукції, виготовляє копії схем і креслень, друкує та заламіновує маркувальні знаки, наочні матеріали з питань охорони праці,               пожежної безпеки, культури захищеності…                 Таке собі видавництво в мініатюрі, де працюють відповідальні і знаючі люди, готові вчасно та якісно виготовити поліграфічну продукцію для потреб станції.

Ольга Сокол