Надійно там, де цифра 35

Саме з таким порядковим номером іменне тавро зварювальника ремонтно-будівельного управління енергоремонтного підрозділу Василя Конченка. Цю цифру можна зустріти на багатьох зварних ділянках обладнання першого та другого енергоблоків.

Після закінчення  Новоград-Волинського професійно-технічного училища, Василь Михайлович  на початку вісімдесятих років прибув до Нетішина, де тривало інтенсивне будівництво Хмельницької  атомної електростанції, житлових та господарських споруд міста. Бракувало кваліфікованих зварювальників, і він відважився опанувати цей фах. Поруч були гарні наставники, які мали у складі підрядних організацій, підпорядкованих Хмельницькому та Славутському ТЕМам, досвід монтажу обладнання енергоблоків.

Згодом Василю Конченку випала доля підтвердити свою високу кваліфікацію на спорудженні енергоблока АЕС в Ірані. Коли повернувся з-за кордону, його охоче взяли у штат Хмельницької АЕС. Досвід зварювальника став у пригоді під час пуско-налагоджувальних робі на другому енергоблоці. Про ті роки йому нагадує відзнака, яку було вручено за сумлінну і плідну працю з нагоди пуску нового енергетичного об’єкта.

- Жодне сучасне будівництво не може обійтись без участі зварювальників, - розповідає Василь Михайлович, - найкращою новиною вважав би інформацію, що спорудження 3-го та 4–го  енергоблоків розпочалося.

Зараз Василь Конченко готується до участі у ремонтній кампанії на першому енергоблоці. Буде допомагати працівникам служб енергоремонтного підрозділу своєчасно здійснювати заміну зношеного обладнання.

За характером Василь Михайлович спокійний і розсудливий. Не любить метушні, бо це за його переконанням, заважає плідній роботі. Саме цю концепцію він доносить до учнів Нетішинського професійно-технічного ліцею, які під час практичних занять мають можливість  почути поради досвідченого спеціаліста. Він не нехтує прикладами з власного досвіду, аби юнь мала можливість стати на стежину професійної досконалості.

Олександр Шустерук

Фото автора