Належне виконання умов  Закону України «Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування та покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань» забезпечить його реалізацію

З метою мирного врегулювання конфлікту у державі Верховною Радою України прийнято Закон України від 29.01.2014 «Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування та покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань» (далі – Закон).

Цей Закон прийнято як політичний компроміс для звільнення від відповідальності та від відбування покарання осіб, які з 27 грудня минулого по 2 лютого поточного років вчинили кримі­нальні та адміністративні правопорушення, пов’язані з акціями протесту.

Закон набрав чинності 2 лютого 2014 року, проте буде введений у дію лише після опублікування на офіційному веб-сайті Генеральної прокуратури України повідомлення про фактичне звільнення усіх зайнятих будівель чи приміщень органів державної влади та органів місцевого самоврядування, допуск до своїх робочих місць осіб, які там працюють, розблокування транспортних комунікацій на вулиці Грушевського у місті Києві, вулиць, площ, провулків, бульварів в інших населених пунктах України, крім тих, на яких відбуваються мирні акції протесту.

«Якщо до 17 лютого поточного року зазначені вимоги не будуть виконані, Закон втратить чинність. В такому випадку кримінальні прова­дження розслідуватимуться, а винні особи будуть притягнені до відповідальності», - наголосив прокурор м. Нетішина Ігор Глушко.

А тому кожен мешканець нашої держави повинен з розумінням й відповідальністю поставитися до виконання положень Закону, щоб стабілізувати суспільно-політичну ситуацію в країні, адже для його реалізації залишається зовсім мало часу.

Ігор Глушко, прокурор м.Нетішина