Натхненний шлях до вершин

Вдруге цього року викладачі Нетішинської міської художньої школи творчо звітують перед городянами. Після демонстрації різнопланового доробку художниці Алли Макарик, в галереї Арт-пласт «засвітилась» перша персональна виставка молодого митця Тараса Поліщука «Світ натхнення». Він також є викладачем школи, і опікується такими напрямками, як рисунок, живопис і композиція. Глядачі мають можливість оцінити знання і майстерність молодого художника за картинами, які заповнили простір стін галереї. Кидається в очі, що Тарас закоханий у краєвиди, що є для нас звичними і, напевно, заурбанізованими, він знаходить родзинки у пейзажах Нетішина і округи, використовуючи різні техніки і прийоми, що опановані в стінах Косівського коледжу прикладного та декоративного мистецтва, а згодом і тамтешньому інституті Львівської національної академії мистецтв. Як зазначав під час презентації доробку автор, першим щаблем пізнання таїн образотворчого мистецтва була рідна нетішинська художня школа. Альма-матер нині прихистила його в якості викладача, і це припало до душі, розбудило невідомі раніше відчуття, амбіції, заставило «підтягнутись» в мистецькому строю.

Маємо відзначити, що академічні техніки вдаються Тарасу Поліщуку, він вміє їх наближати до глядача, знає де і яким чином розставити акценти. Реалістично виглядає «Храм на околиці» із зображенням собору  Ікони «Неопалима Купина». Сніг, протоптана стежина в бік споруди, приглушені фарби відтворюють спокій і роздуми. Навпаки, червоно-гарячі, яскраво-жовті кольори полотна «Полонила осінь місто» надають зображеному урочистості, святковості. Добре прописано натюрморти «Пригощайтесь», «Гарбузова купа». Засоби імпресіонізму застосовані у «Зимовій феєрії», «Порі осінній». 

Ще важко говорити про своєрідність, власне обличчя у виставлених роботах, проте пошук спостерігається, є потяг до експерименту-               ванння.

Про творчий потенціал молодого митця говорили його колеги, про шляхи становлення – рідні і близькі. Сам «іменинник» запевнив, що це лише початок шляху. Віриться: шлях буде яскравим і довгим.

Віктор Гусаров