Нетішин знов у числі 50 кращих

Журнал «Фокус» всьоме публікує рейтинг 50 кращих міст для життя в Україні. Цього року першу сходинку рейтингу посіла Вінниця. За нею слідують Київ, Івано-Франківськ та Чернівці. Першу п’ятірку кращих для життя українських міст замикає Львів.

«Фокус» оцінював міста за 14 різними критеріями: динаміка чисельності населення, рівень злочинності, витрати міського бюджету на одного мешканця, середні доходи населення, рівень зайнятості та безробіття, можливість отримання вищої освіти, рівень ділової активності, міська інфраструктура, рівень забезпечення культурних потреб, рівень цін на комунальні послуги, рівень забезпеченості медичними послугами, екологічний стан міста, туристична привабливість та інше.

Місто фонтанів Вінниця набрала високі бали завдяки якісно відремонтованим дорогам, громадському контролю житлово-комунальних послуг, центрам адміністративних послуг, електронної системи міського управління. Вінниця не стала кращою ні за одним із 14 критеріїв рейтингу, але безліч хороших показників дозволив місту ви­рватися вперед. А ось Хмельниць­кий, порівняно з минулим роком, вирвався­ вперед на 5 сходинок, набравши 475 балів, випередивши такі мегапо­ліси, як Одеса і Дніпропетровськ. В числі кращих і Кам’янець-По­дільський.

В усіх попередніх рейтингах фігурує і місто Нетішин. Минулоріч воно займало 50 місце, цього року місто 46, випередивши на один бал Енергодар, а також Білгород-Дністровський, Трускавець і Алушту.

Серед міст-супутників АЕС на 13 позиції Славутич, на 30 – Кузнецовськ і на 42 – Южноукраїнськ.

Власна інформація