Нетішинки - призери конкурсу  «АЕС – Добробут- Батьківщина»    

15 травня в місті Києві було відзначено переможців другого етапу щорічного конкурсу дитячо-юнацької творчості «АЕС – Добробут – Батьківщина» за темою «Достойні нащадки козацької слави».  Конкурс проводився серед молоді міст-супутників та регіонів розташування атомних станцій України. 

Організатором щорічного творчого конкурсу юних талантів з міст-супутників АЕС виступили ДП «НАЕК «Енергоатом» і профком Компанії. Мета конкурсу - активізація творчого потенціалу дітей і підлітків, виявлення юних талантів у сфері образотворчого мистецтва.

За результатами другого туру серед молодшої вікової категорії Людмила Квятковська, яка представляла Хмельни­цьку АЕС із творчою роботою «Україна моя рідна», посіла перше місце. В старшій віковій категорії Ірина Борцова, яка пов’язала майбутнє міста-супутника Хмельницької АЕС та держави в цілому із спор­тивними досягненнями, стала другою.  

Призерів конкурсу нагороджено цінними подарунками, решта учасників отримали заохочувальні призи від ДП «НАЕК «Енергоатом».

Творчі роботи учасників конкурсу буде виставлено на аукціон, а зібрані кошти спрямовані на допомогу бійцям в зоні АТО.

Власна інформація

На знімках: малюнки призерів конкурсу

 

Визначено переможцiв лiтературного змагання

На Хмельницькій АЕС, в рамках конкурсу «Атомна енергетика і ми», визначено призерів літературного конкурсу «Нетішин - місто енергетиків». Конкурс проводився в літературних жанрах – проза і поезія.

На розгляд журі цьогоріч представлено 17 творчих робіт юних літераторів Хмельницької та Рівненської областей зони спостереження Хмельницької АЕС.

Гран-прі ХХ, ювілейного, конкурсу завоював Іван Ліщук із Острожчини із прозовим твором. 

Перше місце розділили випускниця Плужненського НВК Ізяславського району Аліна Христіна та семикласниця Цвітоського НВК Славутського району Зоряна Іванова, які представили на конкурс поетичні збірки.

Другу сходинку посіли Юрій Островський із Славутського району та Анастасія Сиротюк і Софія Лозюк із міста Острог, які  другий рік поспіль стають призерами конкурсу, вдосконалюючи власну майстерність.

Третю премію поділили Катерина Нікітчук та Андрій Галєнт із Славутчини, які презентували поетичні добірки «Місто-красень» та «Я пишаюсь тобою, Нетішин».

Журі конкурсу відзначило, що переважна більшість робіт, представлених на конкурс, - поетичні твори, в яких з повагою та любов’ю зображено місто-супутник атомної станції та його жителі.

Нагородження учасників конкурсу рефератів, дитячої творчості та літературного конкурсу відбудеться найближчим часом.

Власна інформація

 

***

Все починалось так давно,

Що вже й не кожному згадати.

Та ми  повинні все-одно

Про славне мicто пам’ятати!

Колиска енергетиків  -

                                      Нетішин,

Славиться

                Хмельницькою АЕС.

Нас воно електрикою тішить,

Нам воно віщує про прогрес.

З чого ж місто славне

                              починалось?

Як воно розквітло

                              й піднялось?

Проектанти гарні

                           «колисали» -

Місто це зросло

                        не на «авось»…

Із ycix куточків України,

Поз`їжджались гарні фахівці,

Щоб звести

                  електрики перлину

У краю при Горині-ріці.

Уcпix увінчав достойну працю,

Тут розквітли кращі люди нації.

Аліна Христіна, с.Плужне

 

Королівство енергії

Колись, не так вже й давно, на невідомій планеті було королівство. Королівство було дуже багате. Так, казка починається, як завжди, звичайнісінько, але є у ній досить цікава річ... Справа в тім, що це королівство було у місті Енерготропіки, а саме королівство, як ви вже здогадались, було багате на енергію. Як завжди, не жили король і королева у спокої, а їх звали досить кумедно - король Світильник та королева Лампа.

А про турботи? У Лампи та Світильника їх було вдосталь. Встановити закони, підписати усілякі контракти, та найважчим було припинити конкуренцію з іншими королівствами - це було неможливо.

Королівство Вогню було дуже заздрі­сне. Насправді, ми довго думали чому... Але самі уявіть: Королева Свічка згасала, коли тільки дмухне невеличкий вітерець, а от Лампа, як тільки не дми, все-одно світить, точнісінько так було з королями Світильником та Вогником. Завжди вони ворогували. Це заздрісне королівство вирі­шило викрасти всю енергію у сусідів. Так вони і зробили... Звісно, без енергії королівство існувати не може. Все ж таки король Світильник був розумним і винайшов Атомну станцію, де видобував енергію. А королівство Вогню не було таке багате на знання фізики. А як ще про них сказати? Енергію то вони вкрали, а як її використати не знали. Ось так добро перемагає зло!

Анастасія Сиротюк, Софія Лозюк, м.Острог