Нетішинки - призери, попрацювала на команду О.Харлан

Скарбничка України поповнилась бронзовою нагородою чемпі­онату світу з фехтування  в Казані.

Перші дві зустрічі миколаївка Ольга Харлан, киянка Олена Вороніна і  нетішинки Ольга Жовнір та Аліна Комащук провели блискуче - в 1/8 фіналу перемогли Японію (45:20), а у чвертьфіналі виграли у Польщі (45:39).

У півфіналі українки вийшли на збірну США. І ось тут-то й почалося справжнє фехтування. Українки повели у рахунку після першого бою 5:3, і вже в наступному втратили перевагу - 9:10, потім за два бої нашим дівчатам взагалі вдалося завдати всього один удар, і ось розрив уже у 10 уколів - 10:20. На доріжці з'являється Ольга Харлан і чудесним чином скорочує відставання до чотирьох уколів - 21:25. Далі як не намагаються українки, але до дев'ятого бою розрив становить три удари, і на фінальний поєдинок Ольга Харлан виходить програючи 37:40, що правда не заважає їй швидко наздогнати суперницю Дармагу Вожняк - 41:41. Проте остання не здається і першою завдає 44 удар, Ольга вирівнює - 44:44, але через кілька секунд Дармага  завдає 45-тий переможний удар.

Розчаруванню не­має межі, проте на смуток в українок не так багато часу, адже попереду поєдинок за бронзу зі збірною Італії.

Тут хронологія подій вельми нагадувала півфінальну зустріч з США з тією лише різницею, що італійкам таки вдалося зробити дійсно великий - в 5 ударів - заділ перед фінальним поєдинком. На дев'ятий бій Ольга Харлан виходила програючи 35:40. Як виявилося, настільки сер­йо­зна різниця тільки розлютила чинну чемпіонку світу, Харлан зробила, здавалося б, неможливе, здобувши перемогу над Роселлою Грегоріо з особистим рахунком 10:2 і загальнокомандним 45:42, завоювала для себе і своєї команди бронзу чемпіонату світу 2014.

Що стосується виступу українських шаблістів, то Андрій Ягодка, Дмитро Пундик, Дмитро Бойко та Євген Стаценко завоювали 13 командне місце.

В 1/16 фіналу українці перемогли Бразилію (45:19), а в 1/8 фіналу поступилися майбутнім володарям бронзи угорцям (39:45) і далі боролися вже за місця з 16 по 9. У цій боротьбі хлопці програли зустріч з Іраном (35:45), а далі послідовно перемогли Мексику (45:29) і Японію (45:42)