Нетішинки здобули бронзу

На чемпіонаті Європи з фех­тування в скарбничку України другу медаль принесла збірна команда жіночої ша­блі.

Оскільки в Європейському рейтингу збірна України займає друге місце, у 1/8 фіналу наші дівчата не фехтували, а почали свої змагання відразу з чвертьфіналу, де їх суперницями стали іспанки. Цю зустріч нетішинки Ольга Жовнір та Галина Пундик та їх подруги по команді Олена Вороніна і Ольга Харлан завершили з рахунком 45 : 43 на свою користь, і, відповідно, пройшли в півфінал, де їх чекали француженки.

Господарки турніру з першого ж бою захопили ініціативу у свої руки і утримували її усю зустріч. Єдиний момент, коли українкам майже вдалося наздогнати опоненток, був п'ятий поєдинок зустрічі, після якого відставання скоротилося до одного удару, - 24: 25, проте за наступні чотири бої наша збірна змогла завдати всього шість ударів, і таким чином, уперше з 2007 року не потрапила у фінал чемпіонату Європи.

Відтак, щоб завоювати медаль, українкам довелося боротися в "бронзовому" матчі з угорками.

Незважаючи на технічні заминки, українки лідирували усю зустріч і отримали перемогу з рахунком 45 : 39. У підсумку вибороли бронзову нагороду.

А українська збірна чолові­чої шаблі у складі киян Євгенія Стаценка та Андрія Ягодки і двох нетішинців Дмитра Бойка та Дмитра Пундика у 1/8 фіналу отримала перемогу над збірною Польщі (45: 44), у чвертьфіналі поступилася Росії (34:45), і у боротьбі за місця з 8 по 5 послідовно програла Румунії (35: 45) і Франції (41: 45).

Перше місце в загальномедальному заліку чемпіонату Європи 2014 зайняла Італія - в її активі 4 золота, 3 срібла і 3 бронзи. На другому місці Росія - 2 золота, 6 срібних медалей і 3 бронзи. Третє місце у господарки турніру Франції - 1 золото, 2 срібла і 4 бронзи. Україна разом з Румунією, Швейцарією і Угорщиною на четвертому місці. У нашому активі, як і в активі вищеперелічених країн, одне золото і одна бронза. Золоту особисту нагороду завоювала шаблістка Ольга Харлан, а бронзу узяла команда шабліс­тів.