Уміння бути в гармонії з навколишнім світом

У «арсеналі» особистих фахових здобутків Тетяни Арсентьєвої (на знімку) дві спеціальності – історія та психологія. За першою їй вдалося певний час працювати у педагогічній сфері, а знання основ соціальних комунікацій стало у пригоді, коли змінила роботу і стала психологом відділу психолого-педаго­гічного і фізичного забезпечення навчально-тренувального центру Хмельницької АЕС.

За участю Тетяни Арсентьєвої проводиться навчання персоналу на основі психологічних знань за такими напрямками, як стреси та конфлікти, робота в команді, управ­ління групами, тощо. Вона читає лекції оперативному персоналу, ін­структорам, керівникам середньої ланки, а також молодіжним активі­стам.

Набутий практичний досвід допоміг їй у написанні конкурсної науково­ї роботи за соціальним напрямком «Позитивна і негативна моти­ва­ція­ керівництва АЕС». Нещодавно відбувся її захист. Експерт­ною комі­сією Тетяні було прису­джено перше місце.

Тетяна Арсентьєва вважає себе оптимісткою. Саме така риса характеру допомагає налагоджувати гарні стосунки зі знайомими та незнайомими людьми. Допомагає вміння прислухатися до співрозмовника, можливість підтримати доброю порадою, а інколи і співчуттям. Не випадково у Тетяни є багато друзів. В основному з числа тих, хто веде здоровий спосіб життя, займається спортом. Сама вона відвідує секцію скелелазіння, яка діє під егідою спортивного клубу «Пульсар». З групою однодумців брала участь у підкоренні крутих гірських схилів у Криму, Тернопільській області.

Кожний вихід на природу стає своєрідним святом, бо випадає нагода не тільки відпочити, а й помилуватися чудовими краєвидами. За переконанням Тетяни Арсентьєвої, є такі у кожній місцевості. Вона виросла поряд з каньйонами річки Південний Буг, що протікає біля Південно-Українська у Миколаївській області. Згодом, після переїзду батьків до Нетішина, мала змогу оцінити неповторність місцевої природи. Виявилось, що її обранець Георгій, з яким поєднала долю, також великий прихильник відпочинку просто неба. До милування красою довкілля подружжя залучає своїх дітей – Олексія та Аню.

Тетяну Арсентьєву багато знайо­мих знають не тільки, як хорошу маму, а й дбайливу господиню. Жінка намагається часто подивувати рідних кондитерськими витворами, а найчастіше бісквітами. До кожного виробу підходить з неабиякою фантазією: сьогодні тістечко буде у вигляді метелика, завтра нагадуватиме бджілку.

У своїй щоденній роботі Тетяна Арсентьєва намагається запрова­джувати передові досягнення у сфері психології. Вона вважає, що багато користі в навчанні методам ефективного управління кадрами має запровадження різних тре­нінгів, тому й працює над розробкою такої методології.

За переконанням молодого психолога, покращення взаємостосунків між людьми залежить від бажання багатьох бачити навколо себе багато позитивного та сповідування принципів добра, любові до ближнього.

Олександр Шустерук

Фото  Олени Веселової