Опікується фізичним гартом

Хмельницька АЕС піклується про розвиток не лише професійних складових працівників, але й опікується їх фізичним гартом. В атомній галузі лише одне фізкультурно-спортивне об’єднання­ перебуває у підпорядкуванні первинної профспілкової організації, а саме - Спорткомплекс Хмельницької АЕС та Комплексна дитяча спортивна школа цієї станції. Відтак спортсмени зростають і мужніють на очах і за конкретної підтримки профспілок та адміністрації станції.

В спортивному комплексі ВП ХАЕС персонал має можливість відвідувати басейн, секції настільного тенісу, баскетболу, волейболу, футболу, гандболу, боротьби, фехтування та ін.

Активно діє Нетішинська комплексна дитячо-юнацька спортивна школа, усі її вісім відділень, що готують підростаючу зміну з восьми олімпійських видів спорту – боксу, волейболу, гандболу, дзюдо, легкої атлетики, плавання, фехтування та футболу. Фінансові тили школи – це кошти профспілкової організації ХАЕС та профкому НАЕК «Енергоатом», який фінансує участь спортсменів школи у міжнародних змаганнях. У КДЮСШ займаються 986 учнів, а це 24 відсотки дітей шкільного віку, що вище за нормативні 20 відсотків. Зріст їхньої майстерності теж високий і регулярний. У 2012 році одразу майже 45 відсотків вихованців школи покращили свої особисті спортивні здобутки. Друго - та третьорозрядниками стали відповідно 400 із 441 учнів, першорозрядниками – 21 учень, звання «кандидат у майстри спорту» присвоєне 19 вихованцям і «заслужений майстер спорту України» - одному.

Мають статус олімпійських і п’ять спортклубів, які культивують та розвивають у Нетішині бокс, плавання, настільний теніс, хокей з шайбою, футбол.

Спортивні майданчики та споруди міста завжди готові прийняти навчально-тренувальні збори чи змагання найвищого рівня.

Поєднання зусиль профспілкового комітету, колективу СК «Енергетик» ППО ХАЕС, колективу КДЮСШ ППО ХАЕС і унікальна серед АЕС України структура (тренерсько-методичний персонал передано в структуру профкому) дає можливість досягати видатних результатів, залучати до активних занять фізичною культурою і спортом значну кількість працівників ХАЕС, їх дітей, жителів міста.

Спортивні досягнення є візитівкою і водночас гордістю ВП ХАЕС і ДП НАЕК «Енергоатом». Десяти спортсменам Нетішина (з 11 по ДП НАЕК «Енергоатом») присвоєно найвище спортивне звання «Заслужений майстер спорту України».

 

Перші перемоги

Відбувся черговий тур чемпіонату України з гандболу серед чоловічих команд у вищій лізі. Нетішинська команда «Енергетик-НАЕК» здолала у двох матчах з перевагою у одне очко київський ЦСКА і з однаковою кількістю очок ділить з військовими 4-5 місця.

Кубок Шувару

У Львові на Всеукраїнському дитячому турнірі з боксу «Кубок Шувару» нетішинські вихованці Максим Багнюк та Дмитро Галімський у своїх категоріях вибороли срібні медалі, Максим Глушко та  Артем Савчук - бронзові

Галина Бабаєва