Освiтлення буде за умови наявностi коштiв

Генеральний директор Хмельницької АЕС, депутат облради Микола Сергійович Панащенко­ звернувся із депутатським запитом до голови Хмельницької обласної ради Гончара І.Я., першого­ заступника голови Хмельницької обласної дер­жа­в­­ної адміністрації Симчишина О.С; голови пості­й­ної комісії Хмельницької обласної ради з питань бюджету Зеленецького М.Г. 

Депутатський запит

щодо  виділення  коштів  на  будівництво мережі  зовнішнього  електроосвітлення вулиці  Енергетиків  (автодороги № 1) 

у м. Нетішин   Хмельницької області.

З метою забезпечення надійного функціонування освітлення вулично-шляхової мережі на території міста Нетішина, підвищення рівня благоустрою, поліпшення інвестиційного іміджу та створення умов повноцінного і безпечного життя, праці і відпочинку мешканців, беручи до уваги завершення забудови п’яти житлових мікрорайонів і необхідність освоєння перспективних територій, згідно з генеральним планом міста, просимо Вас виділити 4 млн 700 тис. грн на будівництво мережі зовнішнього електроосвітлення вул.Енергетиків (автодороги №1) міста Нетішина Хмельницької області.

Позитивне вирішення питання буде вагомим внеском у соціальний розвиток міста.

З повагою,

депутат Хмельницької обласної ради 

М. С. Панащенко

Шановний    Миколо Сергійовичу!

Обласна державна адміністрація роз­глянула Ваше звернення від 16.12.2014 року №06 щодо виділення коштів на будівництво мережі зовнішнього електроосвітлення                 вулиці Енергетиків (автодороги №1) в м. Нетішин Хмельницької області і повідомляє.

Одним із джерел вирішення порушеного в листі питання можуть бути кошти субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на фінансування заходів соціально-економічної компенсації ризику населення, яке проживає на території зони спостереження­.

Законом України «Про Державний бю­джет України на 2015 рік» Міністерству регі­онального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України передбачена вищевказана субвенція в сумі 112 052,0 тис.гривень.

Проте, на даний час постанова Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку­ та умов надання субвенції з державного бюдже­ту місцевим бюджетам на фінансування захо­дів соціально-економічної компенсації ризику населення, яке проживає на території зони спостереження» ще не прийнята, кошти субвенції не роз­п­о­ділені між регіонами України­.

Формуванням переліку об’єктів, що будуть фінансуватись у 2015 році за рахунок зазначених коштів, на рівні області займається управління регіонального розвитку та будівництва облдержадміністрації.

З метою розгляду та можливого включення до переліку об’єктів, що будуть фінансуватись у 2015 році за рахунок зазначених коштів Ваш лист направлено вищевказаному управлінню.

Одночасно повідомляємо, що зазначене питання може бути частково вирішено і за рахунок коштів місцевого бюджету.

Так, завдяки змінам до законодавства збільшено ресурс місцевих бюджетів на виконання власних повноважень, що сприятиме покращанню фінансового забезпечення виконання ними самоврядних функцій, в першу чергу у сфері житлово-комунального господарства, благоустрою населених пунктів, будівництва житла та реалізації інших місцевих програм соціально-економічного розвит­ку, в тому числі і будівництво мереж зовнішнь­ого електроосвітлення.

Враховуючи зазначене, вирішення даного питання можливо за рахунок вказаних коштів.

Володимир Кальніченко,

заступник голови облдержадміністрації