Перші вікторії від Вікторії!

Нещодавно у Чебоксарах завершився командний чемпіонат Європи з легкої атлетики. Двадцятилітня нетішинка Вікторія Ткачук була у складі збір­ної України і змагалася у двох дисциплінах. У  бігу на 400 метрів посіла сьоме місце, що для дебютантки таких престижних змагань доволі високе досягнення. В останній день змагань проводилась жіноча естафета 4 х 400 метрів. Четвірка атлеток у  складі Ольги Земляк, Аліни Логвіненко,  Ольги Бібик та Вікторії Ткачук були кращими у своєму забігові і у підсумку здобули бронзові нагороди. Краще за наш квартет пробігли лише росіянки та француженки.

Вікторія ділиться враженнями піс­ля чемпіонату. «Зма­­гання пройшли на дуже високому рівні. Мені сподобалась організація чемпіонату. Це  мій перший офіційний «дорослий» виступ. Дуже багато позитивних вражень. Отримала величезний досвід змагань з елітою, адже у чемпіонаті брали участь і олімпійські чемпіони, і рекордсмени світу, чиї прізвища вже вкарбовані у історію європейської та світової легкої атлетики».

Після чемпіонату Європи серед дорослих у  Талліні (Естонія) проведено молодіжний чемпіонат Європи-2015 (U-23). Вікторії випало і тут демонструвати свої можливості.

«Після Чебоксар був під­йом, адже були подані документи на присвоєння мені майстра мпорту міжнародного класу (МСМК). Та в Талліні я  виступила не так, як було заплановано. Приїхала туди в ранзі лідера, претендувала на призове місце, і все складалось попервах дуже  добре. Перше коло змагань пройшла чудово, без поблем пробилась у півфінал, але наступного дня вже під час розминки все пішло не так: чи сильно перехвилювалася, чи не відновилася, але втратила «свій» біг і залишилася за крок до фіналу (9 місце),  в якому і розігрувались медалі. Була ду­же засмучена, але потім з тренером і лікарем проаналі­зували ситуацію,  виявили помилки. Були проблеми з техні­кою долання бар’єрів (бігла  дистанцію 400 метрів  з бар’є­рами), не впоралася з ритмом, що надзвичайно важливо саме на такій дистанції. Наступного дня все увійшло в норму, біглося добре, але вже  не у фіналі на 400 метрів з бар’єрами, а у фіналі естафети 4 по 400, там ми з дів­чатами стали п’ятими».

Перші успіхи. Їх ще буде у нашої землячки чимало, адже її ім’я перекладається, як перемога. Побажаємо Вікторії нових вікторій!

Дар’я Окружко,студентка СНУ ім. Лесі Українки