Повезе досвідченим

10-річному хлопчику приснився сон, ніби він залишив військову кар’єру у  капітанському званні. Що таке «капітан» і «військова кар’єра» Микола міг тільки здогадуватись, і мрії його не поширювались в бік служби. Проте  сталося, як сталось, і у  18 років молодий та амбіційний курсант Микола Окружко впевнено вимірював кроки на  плацу військового ін­сти­туту ім. С.П. Корольова у Житомирі.

Роки навчання згадує з усмішкою: в складі роти почесного караулу зустрічав Президента України, здобував призові місця у таких видах спорту, як плавання та біг. Іноді було дуже важко, адже встиг обзавестись сім’єю: дружина і маленька донька бажали бачити його якомога частіше. Молодечий запал, незмірна кількість сил та енергії допомогли впоратись на фронті навчання, і на сімейному також.  1999 року він отримує звання лейтенанта та диплом вій­ськового інженера-радіо­елект­роніка. Кочове життя вій­сь­кових Микола пізнав уповні, відчув, як мовиться, усі його принади і недоліки.

Географію країни знає не з підручників. Змінивши чимало місць проживання у званні капі­тана Микола Петрович пригадав свій дитячий сон. Відтак, не став сперечатись з долею, яка  завела чоловіка та його родину до маленького  комфортного міста на Хмельниччині – Нетішина. Тут колишній військовий здобув такий омріяний спокій. У ранзі електромонтера  дільниці перетворюючої техніки електроцеху почувається добре, захищено і комфортно. Про колектив відгукується так: «Мені подобається. Ходжу на роботу з радістю та бажанням, а не тому що так потрібно. Колектив  чудовий, впевнено можу сказати, що у цьому плані мені дуже повезло».

 Дар’я Окружко, студентка СНУ

ім. Лесі Українки