Погляд через фотооб’єктив

Напередодні Дня енергетика на вході у вестибюль адміністративно-побутового корпусу Хмельницької АЕС інспектор по спорудах служби відомчого нагляду і пожежної безпеки  Микола Власик оновив персональну міні-виставку фотографій. Вона у творчому доробку фотолюбителя  ювілейна – десята і по-своєму унікальна, адже ці світлини  що ніде не були розтиражовані. Її створенням кілька років тому захопився Микола Власик, який майже п’ять десятиліть «товаришує» з фотоапаратом.

Своєму дару бачити незвичне у звичайному Микола Власик завдячує батьку, який був хорошим оповідачам і спостерігачем, багато роздумів та переживань оформляв у поетичних рядках. Коли у п’ятому класі Миколі у подарунок на день народження дістався фотоапарат – це змінило його вподобання та захоплення. Відтоді фотоапарат став постійним супутником у житті. Це допомогло фотоаматору зафіксувати різні миттєвості, які стали вже історією.

Микола Миколайович часто любить переглядати світлини, які «нарродились» у період його юності. Цікавою є їх добірка періоду навчання  у Далекосхідному університеті на геофізичному факультеті. Це неповторні краєвиди Далекого Сходу. Згодом фотоаматор проводив серію зйомок на рідній Рівненищині під час роботи у Рівненському гідрометеорологічному центрі.

На виставці у вестибюлі електростанції Микола Власик представляє світлини, які зроблені під час подорожей до мальовничих куточків нашої держави. Це в основному  пейзажі та архітектурні пам’ятники. Кожна фотографія має свою історію. Найголовніше, що роботи Миколи Власика змушують кожного оцінити красу довкілля, повірити в добро.

Олександр Шустерук