Подарунки собі і Нетішину

 Про кращий подарунок для себе й усіх нетішинців у час 25-річчя зародження самбо в Нетішині, ніж повернутися разом зі своїми вихованцями переможцями Других Всесвітніх ігор з єдиноборств, заслужений тренер України Геннадій Горохов, мабуть, і не мріяв.

«Золотий» Іван Васильчук, «срібний» Дмитро Бабійчук та їхній титулований наставник знайшли 7 листопада ц.р. у своєму щільному тренувальному графіку невеликий проміжок, щоб відгукнутись на запрошення здійснити візит до виконавчого комітету Нетішинської міської ради. На них тут очікувало офіційне привітання з неймовірним спільним успіхом. Вручаючи тріумфаторам Почесні грамоти та квіти, секретар міської ради М.М.Степаненко побажав завжди залишатися на такій висоті та повертатися додому непереможеними.

Про вдалі виступи нетішинських самбістів у російському Санкт-Петербурзі в останню декаду жовтня свідчать неймовірна кількість фото- та відеоматеріалів, статей і повідомлень у пресі та світовій «павутині». Як і загалом про звитягу українських бійців зі спортивних єдиноборств, які спільними зусиллями завоювали для своєї Батьківщини 34 нагороди і друге загальне командне місце, услід за господарями – росіянами.

Про масштаб змагань, котрі неофіційно йменують «Малою Олімпіадою», свідчить те, що для участі в них з’їхалися понад 1300 спортсменів приблизно зі 100 країн світу. І тільки спортсмени із 39 країн спромоглися піднятися на п’єдестал пошани.

Приємно, що серед чотирьох українських чемпіонів і наш Іван Васильчук, який «на сухо» (4:0) здолав у фіналі канадця. А от Дмитру Бабійчуку у вирішальному двобої знову не пофортунило – і знову через суддівську упередженість. Він змушений був поступитись «господареві» залу. Та наші борці в черговий раз довели тим, хто «не знает, что это за село Нетешин», що в цьому «селі»-місті – одна з найпотужніших баз для підготовки спортсменів світового рівня.

І, як Бог дасть, невдовзі висококласні майстри з Нетішина зможуть знову це довести, у тому ж Санкт-Петербурзі, але вже під час проведення чемпіонату світу зі спортивного та бойового самбо, що стартує 21 листопада. Рівень буде ще той! – адже цьогоріч міжнародній федерації самбо виповнюється 75 років, і росіяни готові перевершити в організації турніру самих себе, бо в цьому контексті рівних їм на сьогодні немає. Про це засвідчили всі троє наших тріумфаторів.

Нетішинському самбо – тільки 25, а значить ми юні, сміливі, перспективні і, дасть Бог, знову успішні.

Про все це йшлося в затишній атмосфері за овальним столом у кабінеті секретаря міської ради Миколи Степаненка. До вітань спортсменам долучилися Іван Михасик – т.в.о. заступника міського голови, начальник управління культури виконавчого комітету міської ради та Василь Базан – спеціаліст відділу у справах сім’ї, молоді та спорту виконкому міськради.

Від свого імені та імені своїх вихованців Геннадій Горохов подякував керівництву міста за нагороди, а насамперед – за увагу, зазначивши, що «увага – це основне, приємно – впізнають жителі міста, однокласники, вчителі, вітає міська рада».

«Бажаємо й надалі переможно виступати за Україну, успішно представляючи Нетішин» – пролунало у відповідь.

Богдан Фединчук