Поруч із станцією національний природний парк "Мале Полісся"

Президент України Віктор Янукович підписав указ про створення національного природного парку "Мале Полісся".

Як зазначається в указі, природний парк створюється "з метою збереження цінних природних комплексів та історико-культурних об'єктів східної частини Малого Полісся, що мають важливе природоохоронне, наукове, естетичне, рекреаційне та оздоровче значення".

Згідно з указом, національний природний парк "Мале Полісся" буде створено на території Славутського та Ізяславського районів Хмельницької області.

До території національного природного парку "Мале Полісся" відійде 8762,7 гектара земель державної власності.

Так, 2764 га земель, що перебувають у пості­йному користуванні ДП "Ізяславське лісове господарство", буде вилучено у землекористувача та передано національному природному парку в постійне користування.

Ще 5998,7 га земель державної власності приєднано до території "Малого Полісся" без вилучення, серед яких 2491,7 га землі належать ДП "Ізяславське лісове господарство" та 3507 га - ДП "Славутське лісове господарство".

Янукович доручив Кабміну затвердити у шестимісячний строк у встановленому порядку Положення про національний природний парк «Мале Полісся», вирішити протягом 2014 – 2015 років питання щодо вилучення та надання у постійне користування національному природному парку «Мале Полісся» 2764 гектарів земель, а також розробити проект землеустрою щодо відведення земельних ділянок і проекту землеустрою з організації та встановлення меж території парку, оформлення речових прав на земельні ділянки та розробити протягом 2014 – 2016 років Проект органі­зації території парку, охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів і об’єктів.