Боротьба за шахівницями і дружня атмосфера

Працівник ХАЕС Андрій Іванов в числі призерів турніру

 

Нещодавно у Острозі проведено традиційний, вже одинадцятий, турнір пам’яті Йосипа Аршинова з шахів. Вдруге поспіль ці змагання стали одним з етапів Кубка області.

Церемонію відкриття турніру розпочав віце-президент шахової федерації України, президент Рівненської обласної федерації шахів Володимир Ковальчук. У своєму виступі він говорив про Острог, його мешканців, турнір, започаткований на честь Йосипа Аршинова, престижність змагань тощо.

Під час відкриття змагань виступили також засновник турніру, генеральний директор будівельної компанії «Вежа», депутат Острозької міської ради Григорій Аршинов, міський голова 4 і 5 скликань Тарас Пустовіт. Хвилиною мовчання було вшановано пам’ять Йосипа Аршинова. Від учасників змагань вінок на його могилу було доручено покласти острожанам Ігорю Мізякову та Віталію Смику.

А потім відбулося жеребкування учасників і перші партії. Як і у минулі роки, турнір проходив за швейцарською системою і складався з 9 турів. Боролися за перемогу 49 шахістів з Острога, Острозького, Березнівського, Володимирецького, Гощанського, Дубенського, Дубровицького, Здолбунівського, Косто­пільського та Рівненського районів, Рівного, а також із Хмельницької та Тернопільської областей. Були серед них старші люди, діти, жінки, але основний склад – люди середнього віку, 10 кандидатів у майстри спорту.

За підсумками 9 турів переможцем турніру пам’яті Йосипа Аршинова став рівнянин, цьогорічний чемпіон області Олександр Матвійчук. Це дозволило йому стати бронзовим призером кубка області. Друге місце виборов Володимир Янюк із Шепетівки, який, як і переможець, набрав 8 очок із 9 можливих. Розподіл місць був здійснений завдяки підрахунку коефіцієнта Бухгольца. Третє місце (7,5 очок) посів Андрій Іванов із Нетішина.

Кращі шахісти отримали грамоти, медалі та цінні подарунки, у тому числі – від редакції газети «Замкова гора». Їх вручали: заступник міського голови Ольга Логвін, головний суддя змагань Микола Колюх, президент Рівненської обласної федерації шахів Володимир Ковальчук, підприємець Григорій Аршинов, журналіст газети «Замкова гора», до речі, учасник усіх попередніх турнірів, Олександр Гладуненко. Крім того, всі учасники отримали від організаторів буклети, вимпели та записники.

Власна інформація