Прем’єр-Міністру  України А.П. Яценюку

Шановний Арсенію Петровичу !

На вимогу трудових колективів  відокремлених підрозділів  ДП «НАЕК «Енергоатом» 09.06.2015р. у м. Києві  відбулася позачергова конференція трудового колективу Компанії. На даній конференції розглядалася ситуація, що склалася в трудових колективах у зв’язку з масованим наступом на «Енергоатом» та його очільника, організованим через ЗМІ  різного роду політиками  та політиканами, із залученням  до процесу шельмування  керівників Компанії органів  державного управління  та контролю:

- звинуваченням  президента Компанії Недашковського Ю.О. в нехтуванні державними інтересами, про що написано  у Зверненні  на Вашу адресу народного депутата України Капліна  С.М.;

- висновками  ДФІ  щодо неспроможності виконання функцій експлуатуючої організації та несення  відповідальності  за безпеку усіх АЕС;

- заяви  міністра  енергетики та вугільної промисловості Демчишина В.В. про приватизацію ДП «НАЕК «Енергоатом»;

- озвучення  в ЗМІ прізвищ кандидатур на посаду президента та віце-президентів Компанії.

Перераховані дії викликали бурю невдоволення у трудових колективах.

Успішна експлуатація АЕС в умовах  осінньо-зимового періоду споживання та  найнижча за всю історію існування  атомної енергетики України кількість порушень та відхилень  в роботі АЕС  є показовою відповіддю горе-спеціалісту  з ДФІ.

Необґрунтованість звинувачень Капліна С.М., - свідчення  його  непрофесійності та  замовного характеру звернення.

Заява міністра енергетики  та вугільної промисловості Демчишина В.В. про приватизацію   ДП «НАЕК «Енергоатом» звела нанівець нашу спільну з президентом Компанії Недашковським  Ю.О. роботу щодо  цивілізованого  способу реформування «Енергоатому».

Озвучення  в ЗМІ  прізвищ кандидатів  на ключові посади  в ДП «НАЕК «Енергоатом» свідчать  про повне  ігнорування  законодавчо – правових актів щодо кваліфікаційних вимог до очільників та їх заступників, що задіяні в сфері використання ядерної енергії, та повернення у буремні 90-ті рокинеплатежів та сурогатних схем взаємозаліків в атомній енергетиці.

Дискредитація НАЕК «Енергоатом» в період необхідності максимальної концентрації морально-психологічних та фізичних сил персоналу для підготовки до несення навантаження в осінньо-зимовий максимум енергоспоживання та виконання архіважливих завдань з буді­вництва розподільчих пристроїв, розцінюється членами трудового колективу Компанії, як злочин проти народу України і нічого спільного із захистом Державних інтересів не має.

Арсенію Петровичу!

З метою недопущення погіршення морально-психологічного клімату в колективах АЕС, просимо Вашого втручання, зокрема звільнення від займаної посади міністра енергетики та вугільної промисловості Демчишина В.В., а також прийняття рішення про створення окремого органу державного управління атомною енергетикою та промисловістю України.

За дорученням делегатів позачергової конференції трудового колективу ДП «НАЕК «Енергоатом» від 09.06.2015р.

Заступник голови Атомпрофспілки, голова ППО ДП «НАЕК «Енергоатом» О.В.Лич