Привітали із козацькою Покровою

З 1999 року свято Покрови Пресвятої Богородиці  в Україні відзначається також і як День українського козацтва. Пресвята Богородиця завжди була покровителькою українських козаків та гетьманів, тому і свято ще називають - козацька Покрова.

Напередодні свята приємною несподіванкою для козаків «Нетішинського козацького полку Хмельниччини» стало запрошення для привітання творчим колективом Нетішинського Будинку культури (старої частини міста).

Учасники народного ансамблю «Солов'їна пісня» на чолі з Русланою Погорєловою щиро привітали гостей зі святом українського козацтва, подарували гарні українські пісні про козаків, а за участі драматичного колективу «Криниченька» представили невеличку постанову із життя українського народу.

Напрочуд співучо і пронизливо звучали пісні про нашу рідну Україну у виконанні дуету «Муза» та солістки студії естрадного співу Д.Перелигіної. Дівочі голоси не залишили байдужими жодного козака, тож щирі оплески лунали під час всього виступу.

Зі словами подяки за теплі поздоровлення звернувся до творчого колективу Отаман Нетішинського козацького полку О.О.Грицаєнко. Він висловив щирі побажання творчих здобутків учасникам концерту, розказав про ті напрями діяльності, якими опі­кується козацький полк, запросив до співпраці, адже здавна українська пісня була постійним супутником козацьких лицарів.

Тож побажаємо Нетішин­ському козацькому полку нових досягнень в справі розбудови українського козацтва у нашому місті, а творчому колективу Будинку культури – успіхів і творчої наснаги.

Олександра Бережна