Проект ІСЯБ триває

У вівторок, 8 квітня, у навчально-тренувальному центрі ВП «ХАЕС» розпочалася нарада об`єднаної робочої групи з представниками фірм ONET Technologies (Франція) та ТОВ «ПРОАТОМ», фахівцями усіх українських атомних електростанцій в галузі створення  навчальних систем для АЕС, яка тривала до четверга.

Учасники наради обговорили виконання календарного графіка технічного завдання проекту ІСЯБ U1.05/08Т4 «Вдосконалення підготовки експлуатаційного персоналу АЕС» і заходи щодо його остаточної реалізації. Як зазначили у своєму вступному слові начальник НТЦ Володимир Ісупов та керівник проекту Ерик Ле Гуез (Франція), він має бути завершений до кінця літа.

Впродовж трьох днів роботи відбулося також навчання інструкторів і персоналу технічної підтримки НТЦ АЕС створенню і супроводу навчальних курсів системи КНСПО на прикладі перших пілотних курсів, розроблених в ході реалізації проекту. Інструктори також вивчали можливості і особливості застосування програмно-апаратного комплексу системи реєстрації тренажерних занять на повномасштабному тренажері (АСРТЗ) на прикладі системи, що знаходиться у дослідній експлуатації в НТЦ ВП «ХАЕС». Представник ТОВ «ПРОАТОМ», ключовий експерт проекту Володимир Кулічкін передав програмне забезпечення і створені курси фахівцям АЕС.

За підсумками роботи сформовано протокол наради та план проведення наступної аналогічної зустрічі.

(Наш кор.)