Спортивні досягнення молоді

Повниться скарбничка нагород у музеї спортивної слави профспілкової організації Хмельницької АЕС. Зовсім нещодавно вона збагатилася кубком і дипломом переможців ХІІ Спартакіади Організації Молоді Атомпрофспілки. Про успішний виступ нашої команди у цьому спортивному суперництві ми повідомляли в минулому номері, а днями спілкувалися з кількома учасниками Спартакіади від ХАЕС.

Керівник делегації хмельницьких атомників інженер з ремонту цеху ТАВ Максим Штойко (на знімку)  бачить успіх команди в тому, що вона була ретельно підібрана і добре підготовлена та налаштована на високий результат. І хоч суперники були доволі серйозні, спортсмени, з якими випало змагатися, хотіли, так би мовити, взяти реванш за невдалий для себе минулорічний виступ, нетішинці не поступилися першістю. Тою першістю, на яку претендували всі десять команд-учасниць. І хоч слабких на Спартакіаді не було, впритул, за словами капітана команди інструктора-методиста СК «Енергетик» ППО ХАЕС Андрія Сломінського, «наступали на п`яти» нашим спортсменам команди Запорізької та Южно-Української АЕС, які, зрештою, і посіли друге та третє місце. Андрій не тільки очолював нашу команду, а й сам боровся за медалі, зокрема брав участь у змаганнях зі стритболу. В цьому виді нетішинці були другими, як і в настільному тенісі, а от у пляжному волейболі та футболі їм не було рівних. Голова Ради молоді Хмельницької АЕС Леонід Волков не без гордості говорить про наших учасників Спартакіади, котрі зуміли вистояти перед натиском суперників, а всього на Біле озеро приїхали десять молодіжних команд з різних майданчиків. Тепер ні в кого з них, як зазначив голова профкому ХАЕС Михайло Гук, язик не повернеться натякнути на допомогу нашим спортсменам рідних стін. Нетішинці довели, що й поза межами рідного міста можуть бути успі­шними.

Спартакіада, за словами її учасників, пройшла на високому рівні. Молоді енер­ге­тики вірять, що надалі вона лиш набиратиме обер­тів і збиратиме все більше бажаючих продемонструвати свої спор­тивні навички.

На засіданні профспілкового комітету станції у вівторок завойовані на Спартакіаді нагороди його учасники вручили Михайлу Гуку для поповнення того самого музею спортивної слави. Він же побажав спортсменам ХАЕС нових досягнень на спортивних аренах у майбутньому. А ще вручив Почесну грамоту ВП ХАЕС машиністу турбінного устаткування турбінного цеху Василю Городецькому «за сумлінну працю, активну участь у житті підприємста та успішні виступи у міжнародних змаганнях». У травні Василь виступав за команду ДП «НАЕК «Енергоатом» у відкритому кубку з плавання в Польщі. Українським атомникам трішки забракло до «бронзи», та незважаючи на малу кількість учасників, вони завоювали 26 медалей і посіли четверте місце. А сам Василь у індивідуальній першості виборов одне перше, два других і два третіх місця.

Свої навички плавання здобув ще у школі, під час подальшого навчання ним не займався, а от на виробництві згадав про колишнє захоплення. Приходив у басейн не тільки ради задоволення, прагнув удосконалити колись набуті вміння, навчитися більшого. Його старання принесли свої результати. Виступ у Польщі - не перше змагання такого рівня, в якому брав участь. До того у складі команди вже спробував свої сили на фестивалі «Здоров`я і спорт» в Болгарії. Тоді з-поміж 28 команд, які представляли різні країни світу, вони посіли 6 місце. У Польщі виступали 30 команд, представники «Енергоатому» піднялися на четверту позицію.

За сприятливих умов наприкінці липня Василь Городецький змагатиметься за імідж енергокомпанії і рідного підприємства  на чемпіонаті світу з плавання серед ветеранів у Монреалі. Сподіваємося, що його зусилля, фахова допомога Анатолія Олійника, у котрого свого часу тренувався, увінчаються успіхом і з Канади наш плавець привезе нові нагороди.

Ольга Сокол

Фото  Віталія Ляшука