Різдвяні свята в Україні – це особливий час. З глибокого дитинства чекаєш чудес. Запах ялинок та свічок за Різдвяною вечерею, мандаринок та солодощів. А ще колядки, щедрівки, сміх, веселий галас. І, звичайно, бажання щасливої долі у новому році, сподіваючись, що саме на Різдво ці побажання  мають особливу силу й обов’язково справдяться. Нам легко в це вірилось, бо ми росли в благополучних родинах. На жаль, не всім так пощастило.

Наші підшефні, вихованці Берездівської спеціальної школи-інтернат, теж з нетерпінням чекають Різдвяних свят, бо знають, що шефи з Хмельницької АЕС обов’язково приїдуть їх поздоровити. Ми, звичайно, не підвели і цього року.

Того ранку делегація у складі Людмили Малько, Рузіни Труфанової, Ріти Грицаєнко, Ірини Милютиної, Тетяни Троценко та Ірини Сєднєвої з сином Єгором були готові до роботи ще о 7.00. Завантажили подарунки та костюми Діда Мороза і Снігуроньки в автобус і вирушили в дорогу. А щоб не гаяти час, провели репетицію: розподілили ролі, повторили сценарій, заспівали колядки. І ось ми вже на шкільному подвір'ї. Діти збігаються до автобуса з радісним очікуванням. Старші хлопчики допомагають розвантажити подарунки. А далі – невеличкий концерт для учнів школи та їх наставників з колядками, щедрівками та посіваннями. А головне – з Дідом Морозом та Снігуронькою біля по-святковому вбраної новорічної ялинки!

Діти  для нас також підготували святкові пісні та колядки, а Дід Мороз щедро частував їх цукерками за гарні виступи (набори цукерок презентувала Олена Кандабаєва). Тож співав майже весь зал, а щедрі оплески лунали упродовж всього концерту. І байдуже, що ці дітки мають певні фізичні чи інші обмеження, зате душа їхня щира і відкрита.  І вкотре дивуєшся, як їм вдається, попри всі негаразди, залишатися такими привітними і сонячними.

Звичайно ж, ми приїхали не з порожніми руками. Працівники станції вкотре відгукнулись на акцію і зібрали чималі кошти, на які було придбано святкові новорічні подарунки, печиво, мандарини, банани, сік. Інформація та детальний звіт про хід оголошеної комісією акції  під назвою «325 Новорічних подарунків» регулярно друкувалась на шпальтах газети «Прспектива», вивішувалась на дошках оголошень та доводилась до відома профспілкового активу ППО ХАЕС.  Також ми передали для дітей багато корисних речей – іграшок, книг, одягу, взуття, комп’ютер, відеопрогравач та цілих три телевізори. Так що свято в дітей відбулося справжнє, з мандаринами, цукерками, Дідом Морозом та Снігуркою!

Члени комісії висловлюють щиру подяку водію ТрЦ Сергію Роженюку, який вже другий рік поспіль виконує роль Діда Мороза, працівниці ЦДПРВ Ірині Сєднєвій, яка радо погодилася бути Снігуронькою, усім працівникам нашого підприємства, які жертвували кошти на придбання новорічних подарунків нашим підшефним, усім, хто дарував речі або допомагав їх збирати. Активність була такою високою, що коштів було зібрано аж 11 092,50 грн. Витрачено ж було  загалом 9 034,75 грн. (на Берездів - 2 884,60 грн., Кривин - 1 175,04 грн. та Острог - 4 975,11 грн.) Залишок у 2 057,75 грн. було  вирішено витратити на придбання подарунків 9 випускникам Берездівської спеціальної школи-інтернат, свято останнього дзвоника у яких відбудеться 30 травня 2014 року.

Від імені дітей та їх наставників передаємо щирі вітання працівникам ВП ХАЕС з новорічними і Різдвяними святами, а також слова вдячності за подароване відчуття безтурботного дитинства, святкового настрою, віри у добро. Тож в наших з вами силах зробити так, щоб слово «благочинність» не стало просто гаслом, а завжди було душевною потребою, бажанням подарувати часточку своєї душі тим, хто цього потребує.

Ріта Грицаєнко,

член комісії ПК по роботі з дітьми

і шефській роботі