Справи земнi для захисту неба

У квітні поточного року відбулося підписання Меморандуму про співпрацю між Військовою частиною А-3730 зенітних ракетних військ повітряних сил Збройних Сил України, що захищає небо над Хмельницькою АЕС, та Благодійним фондом «Зміцнення громад».

Відповідно до Меморандуму Благодійний фонд «Зміцнення громад» за фінансування корпорації «Сварог Вест Груп» реалі­зовує проект із фінансової, матеріальної та гуманітарної  підтримки військовослужбовців. Виконавчий директор фонду Тетяна Павлівна Василик під час перебування у Нетішині зауважила, що допоки ситуація в країні стабілізується і держава­ зможе самостійно утримувати українську армію, фонд готовий брати на себе зобов’язання підтримувати війсь­ко­вослужбо­в­ців продовольчими товара­ми, паливно-мастильними матері­алами, транспортом і, звичайно, фінансовими ресурсами.

- Ми допомагаємо військовим у Хмельницькій та Черніве­­ць­кій областях. Зокрема для Шепе-тів­ського зенітного полку фінансуємо заку­півлю запасних частин, вузлів і агрегатів для автомо­більної техніки. Вже надана допомога дозволить суттєво під­ви­щити рівень боєздатності автомо­б­ільної техніки, а також­ відновити боє­здатність окремих автомобі­лів, - констатувала вона. - Військові на Чернівеччині отримають ка­ремати, спальні мішки, бронежилети, аби гідно виконувати покладені на них обов’язки.

Співрозмовниця зазначила, що атомна енергетика залиша­ється єдиним стабільним джерелом енергетики, з яким країна входить в зиму. Тому атомники мають бути впевненими, що ніщо не завадить їм виконувати відповідальну місію перед народом.

Віктор Гусаров