Сприяють дiалогу iз громадськiстю

Інформування населення – найважливіший аспект довіри громадськості до безпечної експлуатації АЕС. Це добре розуміють фахівці відділу роботи з громадськістю і ЗМІ Хмельницької АЕС, постійно проводячи відпові­дну інформаційно-роз’яснювальну роботу, формуючи об’є­к­тивну громадську думку щодо безпечної експлуатації станції.

Нещодавно, в рамках дослідження проблем і перспектив розвитку атомної енергетики в Україні, а також вивчення форм і методів роботи з громадськістю, Хмельницьку АЕС відвідали доктор політичних наук Тетяна Касперскі (Франція) і професор історії науки та техніки Пол Джозефсон з коледжу Колбі (м.Вотервілль, штат Мен, США).

Пол Джозефсон - спеціаліст у галузі російської та радянської історії, історії науки й технології XX ст., наукознавства, автор багатьох книг, серед яких найвідоміша «Червоний атом», присвячена мирним атомним програмам Радянського Союзу. Сьогодні професор цікавиться сучасною історією атомної галузі та змінами, які відбулися із часів пострадянського періоду.

 Науковці побували в машзалі діючого енергоблока та на будівельному майданчику 3-го енергоблока ХАЕС. Проте найбільше гостей зацікавили форми і методи роботи з громадськістю регіону розташування Хмельницької АЕС, якими охоче поділилися фахівці ВРГіЗМІ.

Серед основних напрямків роботи відділу: оперативне ін­фор­мування громадськості, спів­праця із засобами масової інформації, робота із інформаці­йними запитами, профорієнтаційна робота із школярами, екскурсійно-лекційна робота, інформаційна підтримка іміджевих акцій та ряд інших функцій.

Загалом, провівши аналіз форм і методів роботи даного напрямку починаючи із пострадянських часів, іноземні фахівці зазначили, що на АЕС України сприяють постійному  діалогу із громадськістю та відкритості.

На згадку гості мали можливість вибрати у подарунок малюнок із постійно діючої виставки конкурсу дитячо-юнацької творчості «АЕС – Добробут – Батьківщина», яка знаходиться в інформаційному центрі Хмельницької АЕС.