Студенти-гідротехніки   відвідали   Хмельницьку АЕС

На Хмельницькій АЕС налагоджено тісну співпрацю з вузами регіону розташування. Традиційним стало відвідування станції студентами, викладачами, проведення на ХАЕС тематичних екскурсій та практикумів.

Нещодавно студенти та викладачі факультету гідротехнічного будівництва Рівненського Національного університету водного господарства та природокористування побували на екскурсії-практикумі на ВП ХАЕС.

Під час екскурсії майбутні гідробудівники ознайомилися з господарством гідротехнічного цеху. Фахівці ВП ХАЕС роз’яснили студентам призначення певного обладнання, познайомили з технологічними процесами.

В інформаційному центрі Хмельницької АЕС студенти отримали знання з основ функціонування атомної галузі, принципів роботи АЕС тощо.

Запам’ятається відвідувачам і нав­чально-тренувальний центр Хмель­ни­цької АЕС. На повномасштабному тре­на­ж­ері блочного щита управління студентам продемонстрували змоде­льо­вану аварійну ситуацію і дії оперативного персоналу станції під час нештатної ситуації.

«Для студентів подібні відвідування - значна допомога у написанні курсових і дипломних проектів, адже майбутні фахівці наочно познайомились з обладнанням, що стане предметом їх  проектних досліджень», - зазначив під час екскурсії викладач кафедри гідротехнічного будівництва РНУВГП Любомир Шин­карук.