Турбiнiсти для захисникiв

ГО «Нетішинська самооборона»  разом з костопільскими волонтерами на початку лютого  відправила в зону АТО вагон лісу кругляку для перекриття бліндажів на позиціях 128 окремої гірсько-піхотної бригади з м. Мукачево, в якій воюють дванадцять нетішинських військових.  За весь час проведення АТО керівництво ЗСУ не змогло забезпечити нормальне існування бійців в польових умовах, тому ця проблема знову лягла на плечі волонтерів.

Усього вагон вмістив близько 55 кубів лісу кругляку та 12 кубів дров. Ліс на перекриття бліндажів безкоштовно надали представники «Козацтва Рівненська Січ» війська За­порізького з м.Березне. Дрова також безкоштовно відвантажили представники «Костопільського Центру волонтерів», які  через лісгосп домовились про відправ­лення вагону «Укрзалізницею».

Доставка вагону до Слав'янська обійшлась у 11 287 грн. Частину доставки проплатили косто­пільчани, а більшу ж частину – 8000 грн – надав трудовий ко­лектив  турбінного цеху ВП ХАЕС, який вже неодноразово допомагав війсь­ковим  на сході.

 Для особистого контролю розвантаження вагону до Слав'янська  виїжджав член Самооборони Володимир Тишкун. 27 кубів лісу відвантажили для 128 гірсько-піхотної бригади, що знаходяться під Дебальцево. На жаль, до Дебальцево дорогу заблокували, тому решту - 12 кубів дров та 28 кубів лісу,-  відвантажили для Рівненського та Хмельницького батальйонів нацгвардії для укріплення блок-постів та перекриття нових бліндажів.

Хочемо подякувати усім, хто до­поміг зробити цю важливу роботу, а особливо трудовому колективу турбінного цеху ВП ХАЕС, які не залишились байдужими та вкотре допомогли військовим в АТО.

Бажаєш допомогти – тел. для до­відок: 098 2256081, Юрій.

Іван Коваль, голова ГО

 «Нетішинська Самооборона»