У залiк спартакiад

На стадіоні спортивного комплексу «Енергетик» відбулись змагання з легкої  атлетики в залік XIII Спартакіади серед цехів та відділів ВП  ХАЕС. В  програмі змагань  були представлені  спринтерський біг та  біг на середні і довгі дистанції, стрибки у довжину, штовхання ядра. Переможцем стала команда турбінного цеху (фізорг Сергій Захарченко), яка з 2007 року п’ять разів виходила переможцем змагань і двічі виборювала друге місце. Другі цього разу легкоатлети енергоремонтного підрозділу (фізорг Володимир Гіпс) і в числі призерів збірна НТЦ+РЦ (фізорг Сергій Рудий). Далі команди розташувались у такому порядку: четверте місце  – ЕЦ+ЗДПО; п’яте –  ЦТАВ+Управління; шосте – Збірна відділів; сьоме – ГТЦ+КГ+В/ч і            заключають таблицю – ЦДПРВ+ЦРБ.

Змагання залучають працівників Хме­льниць­кої АЕС до здорового способу життя, пропагують силу і сприт­ність, виявляють найкращих спортсменів для участі у наступному етапі, тобто, участь у Спартакіаді Атомпрофспілки.

* * *

24-26 травня у  місті Жовті Води проведено заключні види змагань XXI Спартакіади  працівників Атомпрофспілки. Легкоатлети Хмельницької АЕС проявили характер, кращі змагальні риси і вибороли друге місце. Треба добрі слова сказати на адресу Віктора Цимботи, Ігоря Суміна­, Наталії Самурай, Інни Антонюк та їх тренера інструктора-медодиста СК «Енергетик»,  майстра спорту СРСР з марафонського бігу Оксани Цимботи.

На сходинку вище у заключному етапі Спартакіади піднялись волейболісти ХАЕС. У них перше місце. Кілька слів про чемпіонів. Команда  ХАЕС була  фаворитом турніру, хоча зустріла гідний опір від суперників. Зокрема, програвши першу партію 18:25, команда Рівненської АЕС зуміла зібратися і в наступній партії нав’язала нетішинцям боротьбу. До рахунку 15:15 гра йшла очко в очко. На кожну вдалу дію суперників, кузнецовські волейболісти відповідали своїми атаками та вдалими діями на блоці. Все ж кінцівку партії впевненіше провели майбутні переможці турніру.

У двох партіях поступилась і команда ЗАЕС. Так само вдало грали нетішинці і другого ігрового дня, не віддавши суперникам жодної ігрової партії. Гирьовики нашої станції стали третіми, а шахісти – четвертими.

Відтак у загальному заліку спортивна дружина Хмельницької АЕС посіла третє місце, пропустивши уперед господарів змагань жовтоводців (СхідГЗК), та команду Запорізької АЕС.

На цьому у змагальному процесі настає невелика перерва. Далі продовження боротьби за трофеї XIII Спартакіади серед цехів та відділів ВП  Хмельницька АЕС. Переможець визначиться перед Днем енергетика.

Віталій Карпюк